Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χατζηδάκης: Απευθυνόμαστε σε όλους τους ψηφοφόρους προβάλλοντας το πρόγραμμά μας, τις θέσεις μας

tags :
Χατζηδάκης: Απευθυνόμαστε σε όλους τους ψηφοφόρους προβάλλοντας το πρόγραμμά μας, τις θέσεις μας
Στηριζόμαστε σε δυο πυλώνες, την αλήθεια από τη μια μεριά και την κοινή λογική από την άλλη», επισήμανε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ
«Πρέπει να κάνουμε όλοι το πατριωτικό μας καθήκον, είναι μια πολύ μεγάλη ιστορική ευκαιρία για τη χώρα και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, για να ανταποκριθούμε σε αυτή την πρόκληση», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β' Αθηνών -και υποψήφιος στον βόρειο τομέα στις επόμενες εθνικές εκλογές - Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm» για την ευθύνη των στελεχών της ΝΔ, ενόψει των εθνικών εκλογών.
«Η Νέα Δημοκρατία κέρδισε τις ευρωεκλογές, προχωρούμε αισιόδοξα στις βουλευτικές εκλογές και βεβαίως δεν θεωρούμε ότι θα ήταν χρήσιμο για εμάς να υπάρχει ένα κλίμα αυταρέσκειας και αλαζονείας.
Απευθυνόμαστε σε όλους τους ψηφοφόρους -και σε αυτούς που μας ψήφισαν και σε αυτούς που δεν μας ψήφισαν- προβάλλοντας το πρόγραμμά μας, τις θέσεις μας.
Στηριζόμαστε σε δυο πυλώνες, την αλήθεια από τη μια μεριά και την κοινή λογική από την άλλη», επισήμανε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.
«Την αλήθεια», διευκρίνισε, «γιατί δεν έχουμε αυτοπαγιδευτεί με ψεύτικες υποσχέσεις, προκειμένου να μην έχουμε τα χέρια μας δεμένα την επόμενη μέρα, όπως τα είχε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος έδωσε μια σειρά από ψεύτικες υποσχέσεις και αφιέρωσε πάρα πολύ χρόνο στη συνέχεια στο να μπαλώνει τα προεκλογικά ψέματα, παρά να κάνει τη δουλειά του». Και «την κοινή λογική, καθώς πάμε να εφαρμόσουμε τις καλές ευρωπαϊκές πρακτικές, πολιτικές που πέτυχαν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες -αυτές θα εφαρμοστούν και στη δική μας περίπτωση, έτσι ώστε η Ελλάδα να γίνει μία κανονική ευρωπαϊκή χώρα».
«Η Νέα Δημοκρατία δεν έρχεται να διχάσει, έρχεται να ενώσει, δεν έρχεται να γκρεμίσει, έρχεται να χτίσει, θέλει να κάνει ένα καινούριο ξεκίνημα για μια φωτεινή ευρωπαϊκή Ελλάδα, πιστεύοντας ότι πρέπει επιτέλους όλοι μας να διδαχθούμε από τα λάθη όλων των τελευταίων ετών», υπογράμμισε ο κ. Χατζηδάκης, εξηγώντας ότι θα δοθεί έμφαση κυρίως σε τρία μέτωπα σε σχέση με την εσωτερική πολιτική: «Μείωση της φορολογίας, για να αναπνεύσουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις και να πάρει μπροστά η μηχανή της οικονομίας, έμφαση στις ιδιωτικές επενδύσεις και γι' αυτό θα ασχοληθούμε αμέσως και με τις πιο εμβληματικές περιπτώσεις, όπως είναι το Ελληνικό και η Σκουριές, και τρίτον ασφάλεια και προστασία του πολίτη, διότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με το "δόγμα Τόσκα", δηλαδή αυτό που έχει ειπωθεί... "να κάνετε ότι κοιμάστε, όταν βρεθείτε αντιμέτωποι με εγκληματίες, με ληστές"». Παρατήρησε, δε, ότι είναι «πολύ σημαντικό ότι ήδη τα χρηματιστήρια κι οι διεθνείς αγορές αντέδρασαν εξαιρετικά θετικά με την εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές είναι ψήφος εμπιστοσύνης στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη και δουλειά μας είναι συστηματικά να δουλέψουμε την επόμενη μέρα, έτσι ώστε αυτό το θετικό μομέντουμ να διατηρηθεί».
Ο κ. Χατζηδάκης επισήμανε ότι η ΝΔ έχει έτοιμα τα βασικά νομοσχέδια για το πρώτο εξάμηνο, «το νομοσχέδιο για τη φορολογία, το νομοσχέδιο για την ανάπτυξη, το νομοσχέδιο για την εκπαίδευση, το νομοσχέδιο για κάποιες ουσιαστικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και το νομοσχέδιο για τη δημόσια διοίκηση», προσθέτοντας ότι «ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να κάνει μία κυβέρνηση με τους καλύτερους, μία κυβέρνηση που θα θυμίζει εθνική Ελλάδος, έτσι ώστε να προχωρήσουμε γρήγορα, αποφασιστικά, να εκπλήξουμε ευχάριστα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και να επανέλθει το χαμόγελο και η προοπτική στη χώρα».
Κληθείς να σχολιάσει τις ομοιότητες και διαφορές του προεκλογικού του σποτ με εκείνο του έτερου αντιπρόεδρου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη ο κ. Χατζηδάκης απάντησε: «Όταν εγώ έγραφα το βίντεο αυτό, δεν ήξερα τι θα έχει το βίντεο του κ. Γεωργιάδη.
Με τον κ. Γεωργιάδη είμαστε στην ίδια εκλογική περιφέρεια, είμαστε σε μία άμιλλα, αλλά μέσα στο πλαίσιο του πολιτικού πολιτισμού και της δημοκρατικής αλληλεγγύης. Υπάρχει σεβασμός του ενός για τον άλλον.
Εγώ, από τη δική μου πλευρά σημειώνω ποια είναι τα δικά μου χαρακτηριστικά, ποια είναι η δική μου διαδρομή, το κάνω σε όλη την προεκλογική μου εκστρατεία, έχω μια συγκεκριμένη διαδρομή από εκεί όπου πέρασα -από τη ΔΑΠ, από την ΟΝΝΕΔ, από την ευρωβουλή, από διάφορα υπουργεία- έχω μία προσήλωση σε συγκεκριμένες αρχές και αξίες, στην ελευθερία, στην αξιοκρατία, στην Ευρώπη, τη σοβαρότητα, την αξιοπρέπεια και πιστεύω σταθερά σε μια πολιτική με έργο και αυτό απέδειξα ακόμη και με συγκρούσεις, όταν χρειάστηκε, στην Ολυμπιακή, στον ΟΣΕ, στην εργαλειοθήκη.
Αυτό υπογραμμίζω και στο βίντεό μου και φυσικά, προβάλλοντας όλα αυτά ζητώ τον σταυρό για την επόμενη μέρα, για να συνεχίσουμε την προσπάθεια για ευρωπαϊκές μεταρρυθμίσεις, δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη».

«Δεν υπήρξε ενημέρωση των αρχηγών των κομμάτων»

Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις με την Τουρκία ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι «σε όλα αυτά τα ζητήματα απαιτείται ενότητα, σοβαρότητα και φυσικά αποφασιστικότητα», ενώ «η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να μένει αμέτοχη σε όλα αυτά, διότι αυτά που κάνει η Τουρκία αφορούν ένα κράτος-μέλος της ΕΕ κι έχουμε μιλήσει και για την ανάγκη κυρώσεων στην Τουρκία από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αν αυτό απαιτηθεί κι αν η Τουρκία δεν κάνει πίσω». «Το θέμα θα τεθεί χωρίς καμιά αμφιβολία στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, θα τεθεί και από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα -στη διάσκεψη Κορυφής του ΕΛΚ αυτή την εβδομάδα- και ο κ. Βέμπερ, ο υποψήφιος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το ΕΛΚ μίλησε ξεκάθαρα για την ανάγκη κυρώσεων απέναντι στην Τουρκία», πρόσθεσε.
Σχετικά με την ενημέρωση σε εσωτερικό επίπεδο ο αντιπρόεδρος της ΝΔ σημείωσε: «Ο κ. Τσίπρας δεν έχει κάνει μέχρι στιγμής κάποιο τηλεφώνημα στον κ. Μητσοτάκη, δεν έχουμε κάποια περαιτέρω ενημέρωση και μας έχει εκπλήξει αυτό, με δεδομένο ότι θεώρησε σκόπιμο την περασμένη Κυριακή να συγκαλέσει το ΚΥΣΕΑ. Εάν σε αυτή τη φάση δεν γίνουν προσεκτικοί χειρισμοί από όλες τις πλευρές, αυτό θα ήταν κατώτερο των περιστάσεων.
Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε την ανάγκη της ενότητας και της αποφασιστικότητας και από την άλλη πλευρά σημείωσε το αυτονόητο, ότι δεν μπορεί να γίνεται η εξωτερική πολιτική μέσω τηλεοράσεων, απαιτείται το κατάλληλο κλίμα σε όλα τα επίπεδα. Έχουμε την υποψία ότι την Κυριακή αυτό που έγινε είχε και ένα κάποιο προεκλογικό χρώμα -ελπίζουμε να κάνουμε λάθος- και αυτό το συνδέουμε και με το γεγονός ότι, ενώ έγινε όλο αυτό, δεν υπήρξε κάποια ενημέρωση των αρχηγών των κομμάτων και σίγουρα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης