Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Χριστοδουλίδης (ΥΠΕΞ Κύπρου): Η ΕΕ να κάνει πράξη τα λόγια κατά της Τουρκίας

Χριστοδουλίδης (ΥΠΕΞ Κύπρου): Η ΕΕ να κάνει πράξη τα λόγια κατά της Τουρκίας
Ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών ζητά «έργα και όχι λόγια» από την Ένωση
Ξεκάθαρο μήνυμα ότι η ΕΕ πρέπει να προχωρήσει πλέον από τα λόγια στις πράξεις μετέφερε στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο, ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, ενημερώνοντας  τους ομολόγους του για τις συνεχιζόμενες παράνομες ενέργειες της Τουρκίας εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Τα αυστηρά μηνύματα της ΕΕ, υπογράμμισε ο κ. Χριστοδουλίδης, όχι μόνον δεν εισακούστηκαν, αλλά αγνοήθηκαν επιδεικτικά από την Τουρκία η οποία έχει προβεί σε περαιτέρω κλιμάκωση της κατάστασης.   
Η αλληλεγγύη πρέπει να αποδειχθεί έμπρακτα, υπογράμμισε ο κ. Χριστοδουλίδης, τονίζοντας ότι η ΕΕ δεν μπορεί να παραμείνει αδρανής έναντι τέτοιας κατάφωρης παραβίασης του ευρωπαϊκού και διεθνούς δικαίου αλλά και των συμφερόντων ολόκληρης της Ένωσης.  
Καταλήγοντας, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να αξιοποιήσει αποτελεσματικά όλα τα μέσα που διαθέτει για αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας.    
Η τοποθέτηση του Υπουργού Εξωτερικών στηρίχθηκε από τους εταίρους με την ομόφωνη υιοθέτηση σχετικών Συμπερασμάτων, όπου γίνεται ρητή αναφορά στις συνεχιζόμενες έκνομες ενέργειες της Τουρκίας εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης