Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Το Ριάντ αναχαίτισε δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτόξευσαν οι Χούτι από την Υεμένη

tags :
Το Ριάντ αναχαίτισε δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτόξευσαν οι Χούτι από την Υεμένη
H Σαουδική Αραβία αναχαίτισε δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτόξευσαν οι αντάρτες Χούτι από την Υεμένη
Η Σαουδική Αραβία αναχαίτισε ακόμη δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτόξευσαν οι σιίτες αντάρτες Χούθι, ένα από τα οποία είχε στόχο την πόλη Άμπχα, ανακοίνωσε ο συνασπισμός που δρα στην Υεμένη.
Ένα από τα drones είχε στόχο μία κατοικημένη περιοχή της Άμπχα, ενώ ένα δεύτερο καταρρίφθηκε στον εναέριο χώρο της Υεμένης μετά την εκτόξευσή του, διευκρίνισε ο υπό τη Σαουδική Αραβία συνασπισμός σε ανακοίνωσή του που μεταδόθηκε από το πρακτορείο SPA.
Από τις επιθέσεις αυτές δεν υπήρξαν θύματα.
Οι Χούθι έχουν εντείνει τις τελευταίες εβδομάδες τις επιθέσεις τους με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον της Σαουδικής Αραβίας, η οποία επεμβαίνει από το 2015 στην Υεμένη.
Το τηλεοπτικό δίκτυο των Χούθι, το al Masirah, είχε μεταδώσει νωρίτερα ότι οι αντάρτες εξαπέλυσαν επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον της Άμπχα.
Οι σιίτες αντάρτες ανέλαβαν την ευθύνη για μια άλλη επίθεση με drone νωρίς τη Δευτέρα εναντίον του αεροδρομίου της πόλης αυτής, όμως ο συνασπισμός δεν την επιβεβαίωσε.
Την προηγούμενη Τετάρτη, 26 πολίτες διαφόρων εθνικοτήτων είχαν τραυματιστεί σε άλλη επίθεση με πύραυλο εναντίον του αεροδρομίου της Άμπχα.
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε χαρακτηρίσει την επίθεση αυτή «έγκλημα πολέμου», ενώ πίεσε τους Χούθι να σταματήσουν αμέσως τις επιθέσεις εναντίον πολιτικών στόχων στη Σαουδική Αραβία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης