Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με διαθέσεις συσσώρευσης και την Πειραιώς στο επίκεντρο

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με διαθέσεις συσσώρευσης και την Πειραιώς στο επίκεντρο
ΑΓΟΡΑ: Ήπιο ανοδικό άνοιγμα στο ξεκίνημα με τη μετοχή της Τιτάν στο επίκεντρο λόγω εκκίνησης της δημόσιας πρότασης. Αξίζει να διαβάσετε τις λεπτομέρειες σε σχετικό θέμα καθώς είναι αρκετά διαφορετική από την προηγούμενη.

Χαλαρή κίνηση από τις τραπεζικές μετοχές στο ξεκίνημα, παρά τις συχνές αναθεωρήσεις εκτιμήσεων και τιμών στόχων από τους αναλυτές.

ΤΖΙΡΟΣ: Στα πρώτα 20 λεπτά της συνεδρίασης έχει ξεπεράσει τα 5 εκατ. ευρώ. Πάντως το ξεκίνημα είναι αρκετά υποτονικό για πολλές μετοχές. Οι επενδυτές φαίνεται πως τηρούν στάση αναμονής. Μετά από ένα τέτοιο ράλι μάλλον είναι λογικό.

ΤΙΤΑΝ: Το προνόμιο ενισχύεται 5,9% και βρίσκεται στα 17,95 ευρώ και το κοινό ενισχύεται 2,71% και βρίσκεται στα 17,42 ευρώ. Μας αρέσει που το προνόμιο είναι πάνω από το κοινό και φυσικά δεν καταλαβαίνουν γιατί η δίκαιη τιμή του θα πρέπει να είναι χαμηλότερη από της κοινής μετοχής.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Πιέζεται και μάλιστα αρκετά η Πειραιώς, αμετάβλητη η Eurobank, μικρή άνοδος για Alpha Bank και μικρές απώλειες για Εθνική Τράπεζα. Η Αττικής συνεχίζει ανοδικά με άνοδο άνω του 8%.

Στην Πειραιώς τα βλέμματα λόγω της έκδοσης με το επιτόκιο να ακούγεται πως θα είναι λίγο κάτω από 10%.

NEWSPHONE: Η συναλλαγή είναι σύνθετη αλλά από την εταιρεία ενημερώνουν πως δεν αποχωρεί από την ακτοπλοΐα. Κάθε άλλο.

LAMDA: Συνεχίζει ανοδικά με άνοδο κοντά στο 1% και τιμή 8,29 ευρώ. Ο όγκος χαμηλός στα 2 χιλ. τεμάχια.

ΟΛΠ: Συνεχίζει να ξαποσταίνει κοντά στα 23 ευρώ και δοκιμάζει δυνάμεις για υψηλότερα. Αν καταφέρει η αγορά να κάνει την υπέρβαση και φύγει πάνω από τις 860 μονάδες θα μπορούσαμε να δούμε τη μετοχή λίγο υψηλότερα.

ΕΛΓΕΚΑ: Κλειδωμένη στο +10% με όγκο 18 χιλ. τεμάχια και ανεκτέλεστο στους αγοραστές 18 χιλ. τεμάχια. Η τιμή στα 0,2440 ευρώ και η αποτίμηση στα 7,7 εκατ. ευρώ.

ΜΟΝΤΑ: Νέο limit down στα 0,2920 ευρώ αλλά έγινε όγκος 14 χιλ. τεμαχίων και απορροφήθηκε η προσφορά. Η μετοχή είναι στα 0,2940 ευρώ και στο -9,26% αλλά ο πρώτος πωλητής είναι στα 0,3560 ευρώ και στο +9,88%. Πουλάει 4 χιλ. τεμάχια. Είναι και ο μοναδικός πωλητής.

ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Έχοντας καταγράψει μία σημαντική κίνηση από τα πρόσφατα χαμηλά και με καλό σερί ανοδικών, σήμερα ενισχύεται 1% με όγκο 65 χιλ. τεμάχια. Βρίσκεται στα 0,4455 ευρώ.

ΛΟΥΛΗΣ: Χαμηλός ο όγκος χθες ενώ σήμερα με 400 τεμάχια βρίσκεται στα 2,78 ευρώ με άνοδο 1,46% και αποτίμηση 47,5 εκατ. ευρώ. Μόνο χαμηλή μπορεί να χαρακτηριστεί η αποτίμηση.

ΜΟΥΖΑΚΗΣ: Έχει δώσει σημαντική κίνηση από τα χαμηλά η μετοχή και έχει βελτιώσει αισθητά τον όγκο συναλλαγών της. Δεν είναι βέβαια η μόνη αλλά στη στήλη αρέσει η μετοχή λόγω σημαντικής ακίνητης περιουσίας. Έχει αρχίσει να την εκμεταλλεύεται και βελτιώνει έτσι τα κέρδη της.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης