Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έμμεση απάντηση Juncker σε Trump: Είναι άδικο να επιτίθεται κανείς στην ανεξαρτησία των κεντρικών τραπεζών

tags :
Έμμεση απάντηση Juncker σε Trump: Είναι άδικο να επιτίθεται κανείς στην ανεξαρτησία των κεντρικών τραπεζών
Χθες ο Trump είχε στρέψει τα βέλη του στον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, με αφορμή τη δήλωση για την πιθανότητα να υπάρξουν νέα μέτρα νομισματικής χαλάρωσης
Έμμεση απάντηση από τον πρόεδρο της Κομισιόν, J. C. Juncker "έλαβε" ο πρόεδρος των ΗΠΑ, D. Trump, με αφορμή τα σχόλια για τις μεθοδεύσεις της Ευρωπαϊκή Κεντρικής Τράπεζας.
"Είναι άδικο να επιτίθεται κανείς στην ανεξαρτησία των κεντρικών τραπεζών", ανέφερε ο Juncker, απαντώντας επί της ουσίας στον αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος χθες έστρεψε τα βέλη του στον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, με αφορμή τη δήλωση για την πιθανότητα να υπάρξουν νέα μέτρα νομισματικής χαλάρωσης.
Σύμφωνα με τον Trump, "ο Mario Draghi μόλις ανήγγειλε ότι θα μπορούσε να υπάρξει περισσότερη νομισματική χαλάρωση.
Αμέσως το ευρώ υποχώρησε έναντι του δολαρίου, καθιστώντας άδικα ευκολότερο τον ανταγωνισμό με τις ΗΠΑ.
Έχουν απομακρυνθεί εδώ και χρόνια μαζί με την Κίνα και τους άλλους", κατέληξε ο Trump.
Αυτή ήταν η δεύτερη φορά μέσα στις τελευταίες εβδομάδες που ο Trump κατηγόρησε την ΕΚΤ ότι αποδυναμώνει το ευρώ, παρέχοντας στην ΕΕ ένα αθέμιτο πλεονέκτημα έναντι των ΗΠΑ στο εμπόριο.
Προ μερικών εβδομάδων είχε κατηγορήσει την Ευρώπη ότι σκοπίμως κρατά υποτιμημένο το ευρώ, προκειμένου να προσελκύει περισσότερους τουρίστες.
Μάλιστα, θεωρεί ότι το δολάριο είναι σε μειονεκτική θέση, ψέγοντας γι’ αυτό την Federal Reserve.
Ο αμερικανός πρόεδρος έχει κατηγορήσει και στο παρελθόν την ΕΕ και την Κίνα για τη χειραγώγηση των συναλλαγματικών ισοτιμιών.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Trump δήλωσε ότι η Κίνα έχει αποκτήσει ένα "τεράστιο ανταγωνιστικό" πλεονέκτημα, αποδυναμώνοντας το νόμισμά της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης