Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μετά τον Draghi και ο de Guindos (EKT) ανήγγειλε νέο QE... εάν χρειαστεί στην Ευρωζώνη

tags :
Μετά τον Draghi και ο de Guindos (EKT) ανήγγειλε νέο QE... εάν χρειαστεί στην Ευρωζώνη
Η ΕΚΤ είναι έτοιμη να στείλει το μήνυμα της αποφασιστικής δράσης, εάν απαιτηθεί, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΕΚΤ
Μία ημέρα μετά την παρέμβαση Mario Draghi για το ενδεχόμενο νέου γύρου νομισματικής χαλάρωσης, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δήλωσε ότι ένα άλλο μεγάλο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων θα μπορούσε να είναι στις επιλογές, εάν ο πληθωρισμός στην περιοχή δεν φθάσει στον επιδιωκόμενο στόχο.
Μιλώντας στο CNBC την Τετάρτη, ο Αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Luis de Guindos πρόσθεσε στα σχόλια του Draghi και περιέγραψε ορισμένα πιθανά μέτρα που θα μπορούσε να εφαρμόσει η κεντρική τράπεζα.
"Διαθέτουμε ένα ευρύ φάσμα εργαλίων: έχουμε την ευνοική καθοδήγηση, έχουμε τα TLTROs (στοχοθετημένες πράξεις μακροπρόθεσμης αναχρηματοδότησης), έχουμε την επανεπένδυση των τίτλων.
Υπάρχει ένα μεγάλο φάσμα στα μέσα που θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε και το QE (ποσοτική χαλάρωση) είναι μέρος αυτών", δήλωσε ο De Guindos στο CNBC από την Sintra της Πορτογαλίας.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι παράγοντες της αγοράς παρακολουθούν προσεκτικά τα στελέχη της ΕΚΤ εν μέσω ανησυχιών για την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη.
Ο Πρόεδρος της ΕΚΤ, Mario Draghi δήλωσε την Τρίτη, με έναν αυστηρό τόνο, ότι εάν η οικονομική κατάσταση επιδεινωθεί τους επόμενους μήνες, η τράπεζα θα ανακοινώσει νέα ποσοτική χαλάρωση.
Ο De Guindos τόνισε ότι η ΕΚΤ θα μπορούσε να επιλέξει έναν "συνδυασμό ενεργειών" για την αποκατάσταση του πληθωρισμού.
"Θα μπορούσαμε να επιλέξουμε έναν συνδυασμό δράσεων που θα μπορούσαν να στείλουν ένα μήνυμα, όχι μόνο το μήνυμα αλλά και την αποφασιστικότητα του Διοικητικού Συμβουλίου (ΕΚΤ), ότι είμαστε έτοιμοι να δράσουμε", δήλωσε.
"Για εμάς η σταθερότητα των τιμών είναι καθοριστική, είναι η εντολή μας και εάν διαπιστώσουμε ότι οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό αρχίζουν να υποχωρούν, θα ενεργήσουμε".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης