Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Στην πολιτική αλλαγή ποντάρουν και οι επιχειρηματίες για την ανάκαμψη πωλήσεων και κερδών

tags :
Στην πολιτική αλλαγή ποντάρουν και οι επιχειρηματίες για την ανάκαμψη πωλήσεων και κερδών
Το ταμπλό έχει αρχίσει να προεξοφλεί μία αλλαγή στα οικονομικά των εταιρειών αλλά κάποιοι εκτιμούν πως για κάποιες εισηγμένες η άνοδος θα αποδειχθεί μικρή
Μετά τους επενδυτές, οι οποίοι προχώρησαν σε αθρόες αγορές μετοχών μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και την προκήρυξη εθνικών εκλογών, και οι επιχειρηματίες φαίνεται πως ποντάρουν στην πολιτική αλλαγή.
Όπως σημειώνουν στο Bankingnews επιχειρηματίες αλλά και στελέχη επιχειρήσεων, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν επιθυμούν να εμπλακούν σε πολιτική αντιπαράθεση, ή να πολιτικοποιήσουν τη συζήτηση, θεωρούν πως μία εκλογή της Νέας Δημοκρατίας και ο σχηματισμός αυτοδύναμης κυβέρνησης θα βοηθήσει πολλές επιχειρήσεις.
Δικαιολογούν αυτή την άποψη λέγοντας πως η διάθεση για εκκίνηση μεγάλων επενδύσεων αλλά και προσέλκυση νέων, θα βοηθήσει και τις ίδιες τις επιχειρήσεις.
Η εκκίνηση του Ελληνικού θεωρείται κομβική από πολλά στελέχη επιχειρήσεων και εκτιμούν ότι θα βοηθήσει τόσο στην ανάπτυξη της χώρας όσο και στην ανάπτυξη των μεγεθών των επιχειρήσεων.
Η ανάκαμψη της οικοδομικής δραστηριότητας που έχει ήδη δείξει κάποια σημάδια αναμένεται επίσης να προσφέρει σημαντική βοήθεια.
Αυτή η εξέλιξη εφόσον επιβεβαιωθεί και αποτυπωθεί στα οικονομικά αποτελέσματα των εισηγμένων θα βελτιώσει τους ισολογισμούς αλλά και θα δώσει είτε τη δυνατότητα βελτίωσης αποτιμήσεων στο χρηματιστηριακό ταμπλό, είτε θα δικαιολογήσει την άνοδο που έχουν καταγράψει πολλές μετοχές εισηγμένων το τελευταίο διάστημα.
Παράλληλα, η ραγδαία υποχώρηση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων προσφέρει επίσης στήριξη και χώρο για αναβαθμίσεις εκτιμήσεων.
Ήδη το χρηματιστηριακό ταμπλό έχει αρχίσει να προεξοφλεί μία αλλαγή στα οικονομικά των επιχειρήσεων αλλά κάποιοι εκτιμούν πως για πολλές εισηγμένες η άνοδος μπορεί να αποδειχθεί με βάση τα αποτελέσματα που θα δημοσιεύσουν μικρή.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης