Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Τι δείχνουν οι αλλαγές στους δείκτες FTSE – Οι ωφελημένοι, οι χαμένοι και τα… παράδοξα

tags :
Τι δείχνουν οι αλλαγές στους δείκτες FTSE – Οι ωφελημένοι, οι χαμένοι και τα… παράδοξα
Οι αλλαγές στους δείκτες θα ισχύσουν από το κλείσιμο της συνεδρίασης της Παρασκευής 21 Ιουνίου
Χρήσιμα συμπεράσματα βγαίνουν από την ανάλυση της αναθεώρησης των δεικτών FTSE, οι οποίες ανακοινώθηκαν χθες (18/6) στην επίσημη ιστοσελίδα του ΧΑ.
Η πρώτη ανάγνωση δείχνει πως μάλλον πολλά γράφονται στο… πόδι.
Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση δεν υπάρχουν αλλαγές, αλλά στις επιλαχούσες του δείκτη από τις πέντε εταιρείες, στη μία αναμένεται δημόσια πρόταση και σε μία άλλη θα συγχωνευτεί σύντομα με μετοχή που ήδη υπάρχει στον Large Cap.
Εντύπωση προκαλεί πως παραμένουν εκτός μετοχές με εξαιρετική πορεία θεμελιωδών μεγεθών αλλά και υψηλότερης αποτίμησης.
Η Ικτίνος με αποτίμηση 145 εκατ. ευρώ είναι στην 30η θέση και δεν έχει θέση η ΕΥΔΑΠ με αποτίμηση 736 εκατ. ευρώ, ο ΟΛΘ με 295 εκατ. ευρώ, η ΕΥΑΘ με 170 εκατ. ευρώ κ.α.
Στον FTSE Mid Cap εισέρχεται η Quest με αποτίμηση 226 εκατ. ευρώ, η ΙΑΣΩ και η Έλτον και αποχωρούν Κλουκίνας, Πετρόπουλος και Space.
Στην αναμονή είναι Profile, Centric, lnform Λύκος, ΕΚΤΕΡ και Μουζάκης.
Στον FTSE Διεθνούς δραστηριοποίησης μπαίνει η Ελτράκ και βγαίνουν οι μετοχές των Μοτοδυναμική, Ιντεάλ, Ιντερτέκ και Lamda.
Στον FTSE θεμελιωδών μεγεθών, ένα δείκτη που θεωρούμε αρκετά σημαντικό μπαίνουν οι μετοχές των ΟΛΘ, ΕΛΒΕ, Κυριακούλης, ΕΥΑΘ και Μύλοι Κεπενού, μετοχές που έχουν αρκετά καλά θεμελιώδη.
Βγαίνουν η Fieratex λόγω χαμηλής κατάταξης και λόγω συμμετοχής στον Mid Cap βγαίνουν: AS Company, Έλτον, Quest και Πλαστικά Θράκης.
Σημειώνεται πως οι αλλαγές θα ισχύσουν από το κλείσιμο της συνεδρίασης της Παρασκευής 21 Ιουνίου.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης