Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές μεταβολές στη Wall Street - Στάση αναμονής για τις αποφάσεις της Fed

tags :
Οριακές μεταβολές στη Wall Street - Στάση αναμονής για τις αποφάσεις της Fed
Όλα τα «βλέμματα» παραμένουν στραμμένα στις αποφάσεις της Fed
Με οριακές μεταβολές άνοιξαν σήμερα (19/6/2019) οι δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να αναμένουν τις αποφάσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) και τις δηλώσεις του προέδρου της, Jerome Powell.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,2% στις 26.510 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,1% στις 2.920 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,1% υψηλότερα, στις 7.962 μονάδες.


Η Fed δεν αναμένεται να προβεί σε αλλαγή της νομισματικής της πολιτικής, ωστόσο οι επενδυτές θα προσπαθήσουν να αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με τις επόμενες κινήσεις της, «ποντάροντας» ειδικότερα σε μια πρώτη μείωση στην επόμενη συνεδρίαση, τον Ιούλιο.
Οι επενδυτές αναμένουν επίσης μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο και τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME Group.
Οι προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων από τη Fed έχουν προσφέρει σημαντική στήριξη στις αμερικανικές μετοχές, με τους τρεις κύριους δείκτες να καταγράφουν κέρδη άνω του 6% από την αρχή του Ιουνίου.
Εν τω μεταξύ, μειωμένες εμφανίζονται οι εμπορικές ανησυχίες μετά τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου, Donald Trump, ότι θα συναντηθεί με τον Κινέζο ομόλογό του, Xi Jinping, στη σύνοδο των G20.
Χθες (18/6) ο Trump δήλωσε ότι είχε μία «πολύ καλή τηλεφωνική συζήτηση» με τον Xi, προσθέτοντας ότι οι δύο τους θα έχουν μία «εκτεταμένη συνάντηση» στο περιθώριο της συνόδου κορυφής των G20 την επόμενη εβδομάδα στην Ιαπωνία.
Οι παραπάνω δηλώσεις προκάλεσαν αισιοδοξία στις τάξεις των επενδυτών, ενισχύοντας τις προσδοκίες ότι οι εμπορικές συζητήσεις των δύο μεγαλύτερων οικονομιών παγκοσμίως θα συνεχιστούν, μετά το «πάγωμα» των τελευταίων εβδομάδων.
Παρά το γεγονός ότι οι αναλυτές δεν περιμένουν κάποια άμεση επίλυση της εμπορικής διαμάχης, η επιβεβαίωση της συνάντησης δημιουργεί προσδοκίες ότι θα υπάρξει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης