Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αβραμόπουλος: Υψίστης σημασίας η συνεργασία ΕΕ - ΗΠΑ

Αβραμόπουλος: Υψίστης σημασίας η συνεργασία ΕΕ - ΗΠΑ
ΗΠΑ και ΕΕ πρέπει να συνεργαστούμε για τη διαχείριση των συνόρων, την ασφάλεια και τη μετανάστευση, τόνισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος
Αναγκαία περισσότερο από ποτέ χαρακτήρισε την παγκόσμια συνεργασία ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος, προσερχόμενος στη σημερινή (19/6/2019) υπουργική σύνοδο Εσωτερικών Υποθέσεων και Δικαιοσύνης ΕΕ-ΗΠΑ, στο Βουκουρέστι.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δημιουργήσει ισχυρές σχέσεις κατά τις τελευταίες δεκαετίες και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε πάνω σε αυτή τη βάση, εμβαθύνοντας και ενισχύοντας την συνεργασία μας.
Τώρα λοιπόν, πρέπει να συνεργαστούμε για τη διαχείριση των συνόρων, την ασφάλεια και τη μετανάστευση», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Αβραμόπουλος.
Σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλο:
«Τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες είμαστε αντιμέτωποι με τις ίδιες προκλήσεις.
Γνωρίζουμε ότι πλέον τα ζητήματα της τρομοκρατίας και της μετανάστευσης έχουν λάβει παγκόσμιες διαστάσεις.
Συνεπώς, η παγκόσμια συνεργασία είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία. Και η συνεργασία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών είναι υψίστης σημασίας».
Αναλυτικά η δήλωση του κ. Αβραμόπουλου:
«Πρόκειται για μια ακόμη σημαντική συνάντηση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κυρίως σε ό,τι αφορά τα ζητήματα ασφάλειας.
Σήμερα θα κάνουμε ένα βήμα μπροστά.
Καλωσορίσαμε τους Αμερικανούς εταίρους και φίλους μας και θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς τη Ρουμανική Προεδρία για τη διοργάνωση αυτής της διάσκεψης.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δημιουργήσει ισχυρές σχέσεις κατά τις τελευταίες δεκαετίες και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε πάνω σε αυτή τη βάση, εμβαθύνοντας και ενισχύοντας την συνεργασία μας.
Τώρα λοιπόν, πρέπει να συνεργαστούμε για τη διαχείριση των συνόρων, την ασφάλεια και τη μετανάστευση.
Τα τελευταία χρόνια σημειώσαμε μεγάλη πρόοδο και χαίρομαι ιδιαίτερα που το πετύχαμε αυτό δημιουργώντας σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ μας.
Τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες είμαστε αντιμέτωποι με τις ίδιες προκλήσεις.
Γνωρίζουμε ότι πλέον τα ζητήματα της τρομοκρατίας και της μετανάστευσης έχουν λάβει παγκόσμιες διαστάσεις.
Συνεπώς, η παγκόσμια συνεργασία είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία.
Και η συνεργασία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών είναι υψίστης σημασίας.
Θα συζητήσουμε επίσης την πολιτική για τις θεωρήσεις.
Γνωρίζω ότι οι πολίτες της Ρουμανίας περιμένουν τη στιγμή που θα μπορούν να ταξιδέψουν ελεύθερα στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Είμαστε στην τελική ευθεία στον τομέα αυτό.
Ακόμη και αν δεν εμπίπτει στο πλαίσιο των συζητήσεών μας σήμερα, θα ήθελα να στείλω ένα σαφές μήνυμα στη Ρουμανία, καθώς πολύ σύντομα η χώρα θα αποτελεί μέλος της ζώνης Σένγκεν.
Ως πολιτικά υπεύθυνος για αυτό, εργάστηκα πολύ στενά με τις Ρουμανικές αρχές.
Η Ρουμανία έχει εκπληρώσει όλες τις δεσμεύσεις της, οπότε είμαστε πολύ κοντά στο να ανοίξουν τα Κράτη-Μέλη τις πόρτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στους Ρουμάνους πολίτες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης