Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΕ: Συγκρατημένα αισιόδοξος ο Tusk για την κάλυψη των κορυφαίων θέσεων κατά τη Σύνοδο Κορυφής (20-21/6)

ΕΕ: Συγκρατημένα αισιόδοξος ο Tusk για την κάλυψη των κορυφαίων θέσεων κατά τη Σύνοδο Κορυφής (20-21/6)
Ο Donald Tusk έστειλε προς τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων την επίσημη επιστολή πρόσκλησης για το τακτικό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο (20-21 Ιουνίου 2019)
Συγκρατημένα αισιόδοξος εμφανίζεται ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk, για μια συμφωνία για τον ορισμό νέων υποψηφίων προέδρων για τις κορυφαίες θέσεις των ευρωπαϊκών θεσμών.
Ο Tusk έστειλε προς τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων την επίσημη επιστολή πρόσκλησης για το τακτικό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της Πέμπτης και της Παρασκευής (20-21 Ιουνίου 2019).
Όπως αναφέρει Tusk στην επιστολή του, «υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, διαφορετικά συμφέροντα, αλλά και κοινή βούληση να οριστικοποιηθεί αυτή η διαδικασία πριν από την πρώτη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».
«Παραμένω επιφυλακτικά αισιόδοξος, καθώς εκείνοι με τους οποίους μίλησα εξέφρασαν την αποφασιστικότητα να αποφασίσουν σύντομα.
Ελπίζω να το καταφέρουμε την Πέμπτη», συνεχίζει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Πέρα από τις υποψηφιότητες οι 28 θα συζητήσουν για τον νέο πολιτικό κύκλο της ΕΕ και θα εγκρίνουν τη Στρατηγική Ατζέντα, η οποία καθορίζει την κατεύθυνση της Ένωσης και καθοδηγεί το έργο των θεσμικών οργάνων.
«Αυτή η Ατζέντα αντικατοπτρίζει τις αλλαγές που έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια η Ευρώπη και ο κόσμος.
Υπογραμμίζει την αυξανόμενη ανάγκη προστασίας της επικράτειάς μας και των εξωτερικών συνόρων, για να ωφεληθεί ο ψηφιακός μετασχηματισμός από τον λαό μας, να ενισχυθεί η δράση για την αντιμετώπιση της υπαρκτικής κλιματικής απειλής, καθώς και για να ενισχυθεί η ευρωπαϊκή ενότητα αποφασιστικότητα διεθνώς», προσθέτει ο Tusk.
Όπως σημειώνεται, στο πλαίσιο της συνόδου, οι 28 θα εγκρίνουν συμπεράσματα σχετικά με το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, την αλλαγή του κλίματος, την παραπληροφόρηση και τις υβριδικές απειλές καθώς και τις εξωτερικές σχέσεις, αλλά και τη Στρατηγική Ατζέντα.
Την Παρασκευή θα συνέλθουν οι 27 (περιεκτική σύνθεση ευρωζώνης) για να κάνουν απολογισμό της προόδου όσον αφορά τη μεταρρύθμιση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης, παρουσία των πρόεδρων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Eurogroup
Μετά από αυτή τη συζήτηση, ο πρόεδρος της Κομισιόν και ο Tusk θα ενημερώσουν σύντομα τους 27 για το Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης