Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Phoenix Capital: Εάν ο Powell δεν μειώσει τα επιτόκια ο Trump θα τον απολύσει

Phoenix Capital: Εάν ο Powell δεν μειώσει τα επιτόκια ο Trump θα τον απολύσει
Ο Λευκός Οίκος αναζητά νομική διέξοδο για την απόλυση Powell
Απόλυτα σίγουρη ότι εάν ο επικεφαλής της Fed, Jerome Powell, δεν πείσει και τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού της συμβουλίου να προχωρήσουν σε μείωση των αμερικανικών επιτοκίων τότε θα… απολυθεί από τον Donald Trump, εκφράζει η Phoenix Capital σε ανάλυσή της.
Όπως τονίζει ο Trump εδώ και αρκετούς μήνες, κυρίως μέσω Twitter, στέλνει ένα σαφές μήνυμα στη Fed: «Προχωρήστε σε μείωση επιτοκίων», ενώ η υποχώρηση του πληθωρισμού αποτελεί μία καλή βάση για να… πατήσει η τράπεζα και να το πράξει.
Προκειμένου, πάντως, να ξεκαθαρίσει ακόμη περισσότερο τη θέση του ο Trump έχει φροντίσει, μέσω των φιλικών προς αυτόν ΜΜΕ, να στείλει ένα ακόμη πιο ισχυρό μήνυμα.
Σε αρκετά αμερικανικά ΜΜΕ την Τρίτη 19 Ιουνίου 2019 εμφανίστηκε η είδηση ότι ο Λευκός Οίκος εξετάζει εάν έχει τη νομική δυνατότητα να διώξει τον Powell από την προεδρία της Fed.
Το μεγάλο, φυσικά, ερώτημα που δημιουργείται είναι τι θα πράξει τελικά ο Trump από τη στιγμή που ο Powell και τα υπόλοιπα στελέχη της Fed δεν υπάκουσαν και διατήρησαν αμετάβλητα τα επιτόκια των ΗΠΑ…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης