Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κινεζικά ΜΜΕ: Απίθανο να λυθεί η εμπορική διαμάχη ΗΠΑ – Κίνας στη συνάντηση Trump – Jinping

tags :
Κινεζικά ΜΜΕ: Απίθανο να λυθεί η εμπορική διαμάχη ΗΠΑ – Κίνας στη συνάντηση Trump – Jinping
Πιο πιθανό είναι μετά τη συνάντηση να δοθεί ώθηση σε μια νέα διαπραγματευτική φάση αναφέρουν κινεζικά ΜΜΕ
Την εκτίμηση πως είναι απίθανο να επιλυθεί η εμπορική διαμάχη ΗΠΑ – Κίνας κατά την επικείμενη συνάντηση των προέδρων Donald Trump και Xi Jinping στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της G20 στην Ιαπωνία στα τέλη Ιουνίου.
Όπως αναφέρουν κινεζικά ΜΜΕ, το πιο πιθανό είναι μετά τη συνάντηση των δύο προέδρων να δοθεί ώθηση σε μια νέα φάση διαπραγματεύσεων, οι οποίες εδώ και περίπου έναν μήνα έχουν περιέλθει σε τέλμα, ύστερα από τις κατηγορίες των ΗΠΑ προς την Κίνα ότι υπαναχώρησε από δεσμεύσεις που είχαν συμφωνηθεί.
ΗΠΑ και Κίνα έχουν εμπλακεί σε μια ιδιαίτερα δαπανηρή εμπορική διαμάχη καθώς και οι δύο πλευρές έχουν προχωρήσει στην επιβολή δασμών, γεγονός που έχει προκαλέσει μεγάλες αναταράξεις στις παγκόσμιες αγορές.
Πάντως, η Κίνα διαμηνύει ότι δεν προτίθεται να υποχωρήσει σε θέματα αρχής παρά τις πιέσεις των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας China Daily, και οι δύο πλευρές είναι διατεθειμένες να προχωρήσουν σε ένα σοβαρό διάλογο καθώς αναγνωρίζουν ότι ένας ολοκληρωτικός εμπορικός πόλεμος θα έχει αρνητικές συνέπειες και για τις δύο.
Ωστόσο, επισημαίνει το δημοσίευμα, ότι δεν μπορεί μόνο μια συνάντηση, αυτή των Trump – Jinping να «κλείσει» όλα τα ανοιχτά μέτωπα.
«Οι προσδοκίες των δύο μερών είναι πολύ διαφορετικές ώστε να οδηγηθούμε προς τα εκεί.
Πιο πιθανό είναι η συνάντηση αυτή να καταλήξει ώστε να γίνει η αρχή μιας νέας φάσης των διαπραγματεύσεων με τους δύο ηγέτες να θέτουν προσωπικά ο ένας στον άλλο τις «κόκκινες γραμμές» τους» αναφέρει η China Daily.
«Το αποτέλεσμα μιας διαπραγμάτευσης δεν επιτυγχάνεται μέσω συνομιλιών αλλά μέσω μάχης.
Εάν είναι επιθυμητό ένα καλό διαπραγματευτικό αποτέλεσμα, η Κίνα πρέπει να επιμείνει και να μην φοβηθεί» επισημαίνει από την πλευρά της η People’s Daily, η εφημερίδα του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, η οποία τονίζει ότι «όσο συνεχίζεται το εμπόριο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, είναι πολύ πιθανό οι δύο πλευρές να φτάσουν σε μια συμφωνία».
«Αλλά η Κίνα δεν θα πρέπει να είναι ανυπόμονη ή να φοβάται το σενάριο της αποτυχίας» επισημαίνει η κινέζικη εφημερίδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης