Διεθνή

Οι Αμερικανικές αρχές ερευνούν την Deutsche Bank για ξέπλυμα μαύρου χρήματος - Εμπλέκεται ο γαμπρός του Trump

Οι Αμερικανικές αρχές ερευνούν την Deutsche Bank για ξέπλυμα μαύρου χρήματος - Εμπλέκεται ο γαμπρός του Trump
Η έρευνα επικεντρώνεται σε μια σειρά συναλλαγών στις οποίες εμπλέκονταν o Jared Kushner το διάστημα 2016 - 2017 
Στο επίκεντρο των αμερικανικών αρχών βρίσκεται η γερμανική Deutsche Bank, η οποία ερευνάται για μια σειρά υπόπτων συναλλαγών το διάστημα 2016- 2017 στις οποίες εμπλέκεται ο γαμπρός του Αμερικανού προέδρου Jared Kushner αλλά και άλλα άτομα του περιβάλλοντος Trump.
Όπως αναφέρουν οι Financila Times η έρευνα αφορά κατηγορίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος κι ήρθε στη δημοσιότητα για πρώτη φορά από τους New York Times, συνδέεται με τις πληροφορίες που έδωσε η Tammy McFadden, πρώην στέλεχος του τμήματος συμμόρφωσης της τράπεζας στο γραφείο του Τζάκσονβιλ της Φλόριντα.
Η McFadded ισχυρίστηκε πως το 2016 και 2017 είχε επισημάνει ως δυνητικά ύποπτες μια σειρά συναλλαγών στις οποίες εμπλέκονταν o Jared Kushner.
Η ίδια απολύθηκε και έχει ήδη κάνει καταγγελία στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC).
Εκπρόσωπος της Kushner Companies δήλωσε πως «οι όποιοι ισχυρισμοί αναφορικά με τις σχέσεις της Deutsche Bank με την Kushner Companies που αφορούν ξέπλυμα χρήματος είναι παντελώς πλαστοί και εντελώς ψευδείς».
Τον Ιούνιο η τράπεζα παραδέχτηκε ότι απέτυχε να πραγματοποιήσει ελέγχους στο πλαίσιο της νομοθεσίας για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και την επεξεργασία ηλεκτρονικών πληρωμών υψηλής αξίας με αποτέλεσμα να περάσουν απαρατήρητης αυτές οι παράνομες δραστηριότητες.
Παράλληλη έρευνα πραγματοποιούν και οι εισαγγελείς στη Γερμανία ελέγχοντας έναν πρώην επικεφαλής της επενδυτικής τράπεζας και εργαζομένων της Deutsche Bank για τη συμμετοχή τους στις παράνομες φορολογικές συναλλαγές.
Στο μεταξύ η μετοχή της τράπεζας κατρακυλά καθώς βρίσκεται σε χαμηλό όλων των εποχών μειωμένη κατά 12,67% από την αρχή του χρόνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης