Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζεται η ανοδική πορεία για τον χρυσό λόγω Fed - Στο +2,56% και τα 1.383,35 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Συνεχίζεται η ανοδική πορεία για τον χρυσό λόγω Fed - Στο +2,56% και τα 1.383,35 δολ. ανά ουγγιά
Το πολύτιμο μέταλλο συνεχίζει την ανοδική πορεία των τελευταίων εβδομάδων
Περαιτέρω άνοδο καταγράφει σήμερα Πέμπτη (20/6) ο χρυσός, διευρύνοντας τα κέρδη της προηγούμενους συνεδρίασης, εν μέσω προσδοκιών ότι η Federal Reserve θα μπορούσε να μειώσει τα επιτόκια αργότερα εντός του έτους.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Αυγούσου 2019 καταγράφει «άλμα» της τάξεως του +2,56% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.383,35 δολ. ανά ουγγιά, συνεχίζοντας την ανοδική πορεία των τελευταίων εβδομάδων.
Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι η τιμή του χρυσού έχει αυξηθεί κατά +2% κατά τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας, ενώ από την έναρξη του Ιουνίου μέχρι και σήμερα, έχει καταγράψει πτώση μόλις δύο φορές.
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ δήλωσε ότι θα «παρακολουθεί προσεκτικά» την οικονομία, δεδομένης της αυξημένης αβεβαιότητας σχετικά με την κυβερνητική πολιτική, διευκρινίζοντας ότι ενδέχεται να μη χρειαστεί μείωση στα επιτόκια πριν από το 2020.
Ωστόσο, ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell, επεσήμανε ότι η τράπεζα είναι προετοιμασμένη να μειώσει τα επιτόκια εάν κάτι τέτοιο κριθεί απαραίτητο.
«Το βασικό ερώητηση δεν είναι πλέον εάν η Fed προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων τον Ιούλιο αλλά εάν η μείωση θα είναι κατά 25% ή 50%», επεσήμανε στο Reuters ο επικεφαλής αγορών της Mizuho Bank, Daisuke Karakama.
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής αναλυτής της Pepperstone, Chris Weston, δήλωσε πως «όσο τα επιτόκια οδεύουν χαμηλότερα, ο χρυσός θα πηγαίνει μόνο προς μία κατεύθυνση».
Όσον αφορά τον δείκτη δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετράει την ισχύ του νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, σημειώνεται πτώση της τάξεως του -0,32% στις 96,27 μονάδες.
Παράλληλα, η τιμή συμβολαίου παραδόσεως Ιουλίου 2019 για το ασήμι ενισχύεται κατά +2,62% στα 15,36 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που η τιμή συμβολαίου παραδόσεως Ιουλίου 2019 για την πλατίνα διαμορφώνεται στο +1,40% και τα 816,80 δολ. ανά ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης