Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αγγελής (Άρειος Πάγος): Να ανασυρθούν οι μηνύσεις Σαμαρά – Βενιζέλου – Αβραμόπουλου για τη Novartis

tags :
Αγγελής (Άρειος Πάγος): Να ανασυρθούν οι μηνύσεις Σαμαρά – Βενιζέλου – Αβραμόπουλου για τη Novartis
Να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να αποκαλυφθεί η ταυτότητα του περίφημου «Ρασπούτιν» ζητά ο κ.Αγγελής
Να ανασυρθούν από το αρχείο οι μηνύσεις του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, tου πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου και του Ευρωπαίου Επίτροπου, Δ. Αβραμόπουλου για την  υπόθεση της Novartis ζητά με 10σέλιδη αναφορά του προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής.
Στην αναφορά του κ.Αγγελή, η οποία υποβλήθηκε χθες Τετάρτη 19/6 και πρωτοκολλήθηκε στο αρμόδιο γραφείο της Εισαγγελίας, επισημαίνεται ότι οι μηνύσεις των τριών πολιτικών που στρέφονται κατά των εισαγγελέων Διαφθοράς, των προστατευόμενων μαρτύρων αλλά και πολιτικών προσώπων (πρωθυπουργού και αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης) πρέπει να ανασυρθούν από το αρχείο, στο οποίο ο ίδιος ο κ. Αγγελής τις είχε θέσει, με την αιτιολογία ότι έχουν προκύψει νέα στοιχεία, που επιβάλλουν την εκ νέου διερεύνηση των καταγγελλομένων.
Παράλληλα, ο κ. Αγγελής προχώρησε ο ίδιος στην ανάσυρση των καταγγελιών και απηύθυνε έγγραφο προς τον εισαγγελέα Εφετών με συγκεκριμένες παραγγελίες για τη διερεύνηση των καταγγελλομένων από τους τρεις πολιτικούς ενώ ζητά ταυτόχρονα να γίνουν οι αναγκαίες ενέργειες έτσι ώστε να αποκαλυφθεί το πρόσωπο του περίφημου «Ρασπούτιν», του υπουργού δηλαδή της κυβέρνησης που φέρεται να έχει εμπλακεί αντιθεσμικά στην υπόθεση της Novartis.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ανάκληση από τον κ.Αγγελή θεωρείται από εισαγγελικούς κύκλους, ως παραβίαση της εισαγγελικής ιεραρχίας, καθώς δεν έχει ήδη απευθύνει σχετικό αίτημα στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, η οποία μελετά το όλο θέμα.
Σημειώνεται πως πριν λίγες ημέρες ο κ.Αγγελής είχε προχωρήσει σε δημόσιες καταγγελίες σχετικά με την υπόθεση Novartis κάνοντας λόγο για προαποφασισμένες ποινικές διώξεις κατά πολιτικών, για ενοχοποίηση τους χωρίς στοιχεία και για ανακριτικές διαδικασίες χωρίς τήρηση της νομιμότητας

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης