Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hunt (ΥΠΕΞ Βρετανίας): Η ΕΕ θα εξετάσει αλλαγές στη συμφωνία για το Brexit εάν επιλέξουμε τον κατάλληλο πρωθυπουργό

Hunt (ΥΠΕΞ Βρετανίας): Η ΕΕ θα εξετάσει αλλαγές στη συμφωνία για το Brexit εάν επιλέξουμε τον κατάλληλο πρωθυπουργό
Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η Ευρωπϊκή Ένωση πρέπει να συνομιλήσει «με το κατάλληλο άτομο»
Την πεποίθησή του ότι η σωστή επιλογή πρωθυπουργού στη Βρετανία θα οδηγήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση σε αλλαγές της συμφωνίας για το Brexit εξέφρασε σήμερα (20/6) ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Jeremy Hunt, τονίζοντας παράλληλα ότι μπορεί να αποτελέσει ο ίδιος την κατάλληλη επιλογή.
Ειδικότερα, ο κ. Hunt ανέφερε ότι «είμαι αισιόδοξος, αλλά όχι υπερβολικά αισιόδοξος» αναφορικά με την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος, διευκρινίζοντας ότι «είχαμε τρεις ψηφοφορίες, και σε κάθε μία από αυτές ο κόσμος έλεγε ότι δεν θα τα πάω καλά».
«Κάθε φορά ξεπερνούσα τις προσδοκίες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βρετανός ΥΠΕΞ λίγο πριν από την τέταρτη ψηφοφορία, μέσω της οποίας θα αναδειχθούν οι δύο τελική υποψήφιοι για την ηγεσία του κόμματος και την πρωθυπουργία της Βρετανίας.
«Χρειάζομαι τους υποστηρικτές μου να έρθουν και να πουν ότι μπορούμε καλύτερα από το να έχουμε τον Boris Johnson ως τον νέο πρωθυπουργό της χώρας», τόνισε ο κ. Hunt, προσθέτοντας ότι «μπορούμε να επιλέξουμε κάποιον με τον οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση όντως θα συνομιλήσει και ο οποίος θα μπορέσει να εξασφαλίσει μία καλύτερη συμφωνία για το Brexit».
Μάλιστα, ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθησή ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ήταν έτοιμη να επαναδιαπραγματευτεί τη συμφωνία για το Brexit εάν συναναστρεφόταν με «το κατάλληλο άτομο ώστε να διαπραγμαευτεί».
Σύμφωνα με τον κ. Hunt, η τρέχουσα συμφωνία απόσυρσης από την ΕΕ περιλαμβάνει ορισμένα θέματα τα οποία δεν της επιτρέπουν να υπερψηφιστεί από το βρετανικό κοινοβούλιο, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι εάν η Βρετανία «καταλλήξει σε εναλλακτικές λύσεις» για αυτά τα ζητήματα, τότε η Ευρωπαϊκή Ένωση θα την ακούσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης