Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ακόμη και στη χρεοκοπημένη Μοζαμβίκη αναζητούν κέρδη οι επενδυτές ομολόγων!

tags :
Ακόμη και στη χρεοκοπημένη Μοζαμβίκη αναζητούν κέρδη οι επενδυτές ομολόγων!
Οι επενδυτές ευελπιστούν στα έσοδα από το φυσικό αέριο της Μοζαμβίκης
Σε έναν κόσμο γεμάτο από περιουσιακά στοιχεία με αρνητική απόδοση, ορισμένοι επενδυτές έχουν κερδίσει πάνω από 15% σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες στοιχηματίζοντας ότι μια αφρικανική χώρα που ήδη έχει αθετήσει τις υποχρεώσεις της, πρόκειται να λάβει πολλά χρήματα λόγω φυσικού αερίου.
Το ράλι ανόδου που καταγράφει αυτόν τον μήνα το μοναδικό δολαριακό ομόλογο της Μοζαμβίκης είναι εντυπωσιακό, αν αναλογιστεί κανείς ότι η κυβέρνηση της χώρας πρότεινε μια συμφωνία αναδιάρθρωσης στα τέλη Μαΐου.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι η Μοζαμβίκη σταμάτησε να πληρώνει το εν λόγο ομόλογο στις αρχές του 2017.
Για τους επενδυτές που υπέστησαν το dilution και αγόρασαν το ομολογιακό δάνειο, το σχέδιο της Anadarko Petroleum να δαπανήσει τουλάχιστον 20 δισ. δολάρια για να αναπτύξει μερικά από τα αποθέματα φυσικού αερίου της χώρας, ήταν μάνα εξ ουρανού.
Η προοπτική αυτή οφέλησε και τα ευρωομόλογα της Μοζαμβίκης, τα οποία έχουν κάνει την καλύτερη επίδοση των αναδυόμενων αγορών τον Ιούνιο.
Το ράλι αυτό ξεπέρασε και τις επιδόσεις των ομολόγων της Κύπρου και της Ισπανίας, με τους αναλυτές να θεωρούν ότι οι επενδυτές είναι διατεθειμένοι να αγνοήσουν τη βραχυπρόθεσμη αναταραχή και να περιμένουν την αναμενόμενη αύξηση των κρατικών εσόδων από την παραγωγή φυσικού αερίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης