Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τεχνική Ολυμπιακή: Προχωράει η διαδικασία για το δάνειο έως 45 εκατ. ευρώ για το Πόρτο Καρράς

Τεχνική Ολυμπιακή: Προχωράει η διαδικασία για το δάνειο έως 45 εκατ. ευρώ για το Πόρτο Καρράς
Προχωράει η διαδικασία της Τεχνικής Ολυμπιακής για τη λήψη δανείου, ποσού έως 45 εκατ. ευρώ, υπέρ του Πόρτο Καρράς
Προχωράει η διαδικασία της Τεχνικής Ολυμπιακής για τη λήψη δανείου, ποσού έως 45 εκατ. ευρώ, για το Πόρτο Καρράς.
Όπως ανακοίνωσε σήμερα (20/6/2019) η Τεχνική Ολυμπιακή Α.Ε. (εφεξής Εταιρεία), το διοικητικό της συμβούλιο στη σημερινή συνεδρίαση του αποφάσισε τη χορήγηση άδειας κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 100 Ν. 4548/2018 για την παροχή ασφάλειας (ενεχύρου) και εγγύησης υπέρ της θυγατρικής της ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Α.Ε. για την εξασφάλιση απαιτήσεων κατά της τελευταίας από την έκδοση ομολογιακού δανείου το οποίο θα καλυφθεί από διεθνή θεσμικό επενδυτή με ιδιωτική τοποθέτηση, ύψους έως 45 εκ. Ευρώ και διάρκειας έως 30 μηνών.
Επίσης, εγγύηση υπέρ της θυγατρικής της ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Α.Ε., για την εξασφάλιση απαιτήσεων κατά της τελευταίας από την έκδοση του προαναφερόμενου ομολογιακού δανείου θα παρασχεθεί και από τις συνδεδεμένες με την ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ Α.Ε. εταιρείες ΚΤΗΜΑ ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Α.Ε., ΜΑΡΙΝΑ ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Α.Ε., ΓΚΟΛΦ ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Α.Ε. και ΒΙΛΑ ΓΑΛΗΝΗ ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΑΣ Α.Ε.
Σημειώνεται ότι για τις ανωτέρω συναλλαγές η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου ελήφθη με βάση έκθεση ανεξάρτητης ελεγκτικής εταιρείας, η οποία αξιολόγησε το δίκαιο και το εύλογο των συναλλαγών για την Εταιρεία και τους μετόχους της.
Είναι, επίσης, αυτονόητο ότι η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό συνήθεις όρους και δη την επιτυχή περάτωση του οικονομικού και νομικού ελέγχου καθώς και την οριστικοποίηση των σχετικών συμβατικών κειμένων.
Η Εταιρεία θα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για κάθε εξέλιξη επί του θέματος.
Όπως είχε ανακοινωθεί στις 11 Ιουνίου 2019, το Διοικητικό Συμβούλιο της Πόρτο Καρράς Α.Ε. αποφάσισε τη λήψη δανείου ύψους 45 εκατ. ευρώ, από αλλοδαπό επενδυτικό οίκο.

Τι ανέφερε το bankingnews.gr στις 23 Μαΐου 2019:

Τεχνική Ολυμπιακή: Πάει πίσω η πώληση του Πόρτο Καρράς - Δάνειο 40 εκατ. από fund

Μετάθεση για ένα – δύο χρόνια φαίνεται ότι θα λάβει το εγχείρημα πώλησης του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Πόρτο Καρράς καθώς οι προσφορές που δέχθηκε η Τεχνική Ολυμπιακή δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της, ως προς την αξία των μονάδων και του project ανάπτυξης παραθεριστικών κατοικιών.
Στο παραπάνω πλαίσιο η εταιρεία βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με private equity funds ώστε να κλείσει συμφωνία χρηματοδότησης ύψους 40 εκατ. ευρώ.
Με τα παραπάνω κεφάλαια, αφενός θα αποπληρώσει τα δάνειά της από Alpha Bank (δεν ξεπερνά τα 30 εκατ. ευρώ) και βασικές υποχρεώσεις προς Δημόσιο και εργαζόμενους, αφετέρου θα εξασφαλίσει μικρό κεφάλαιο κίνησης για να «τρέξει» το φάκελο ανέγερσης 526 πολυτελών παραθεριστικών κατοικιών και μιας ακόμη ξενοδοχειακής μονάδας.
Με την εξόφληση της Alpha θα αρθούν οι προσημειώσεις που έχει η τράπεζα στο Πόρτο Καρράς και θα εγγραφούν νέες από τον νέο χρηματοδότη.
Το βασικό πρόβλημα της Τεχνικής Ολυμπιακής παραμένει το αρνητικό κεφάλαιο κίνησης.
Ενδεχόμενη σύμβαση χρηματοδότησης με private equity fund το αντιμετωπίζει εν μέρει καθώς δεν θα απαιτείται η καταβολή χρεωλυσίων.
Το fund θα εξοφληθεί λαμβάνοντας μια ικανοποιητική απόδοση από τα έσοδα πώλησης του Πόρτο Καρράς σε ορίζοντα δύο ετών.
Ενδιαφέρον για την αγορά του Πόρτο Καρράς επέδειξαν, μεταξύ άλλων η Hines, η ΤΕΜΕΣ της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου σε κοινοπραξία με τον στρατηγικό της εταίρο Olayan Group και ένα private equity fund.
Η αξία του Πόρτο Καρράς αποτιμήθηκε το 2017 από τη Δανός Διεθνείς Σύμβουλοι και Εκτιμητές Ακινήτων στα 467,37 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης