Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ενισχύεται η στερλίνα μετά την απόφαση της BoE να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, στο +0,36% και τα 1,2682 δολ.

Ενισχύεται η στερλίνα μετά την απόφαση της BoE να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, στο +0,36% και τα 1,2682 δολ.
Η Επιτροπλής Νομισματικής Πολιτικής της BoE αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητο στο επιτόκιο στο 0,75%
Άνοδο καταγράφει η στερλίνα έναντι του αμερικανικού δολαρίου, δεχόμενη ώθηση από την απόφαση της Τράπεζας της Αγγλίας να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκιά της, με την απόφαση μάλιστα να είναι ομόφωνη.
Ειδικότερα, το βρετανικό νόμισμα ενισχύεται κατά +0,36% έναντι του αμερικανικού, στα 1,2682 δολ. ανά στερλίνα, έχοντας αγγίξει ακόμα και το +0,44% λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της Τράπεζας.
Παράλληλα, η στερλίνα καταγράφει οριακή άνοδο της τάξεως του +0,03% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 136,61 γεν, ενώ αντίθετα το ευρώ ενισχύεται κατά +0,43% έναντι του βρετανικού νομίσματος, στα 0,8915 ευρώ.
Σύμφωνα με την Τράπεζα, η σχετική απόφαση αποσκοπεί στο να επιτευθχεί ο στόχος πληθωρισμού στο 2%, έτσι ώστε να βοηθήσει στη διατήρηση της ανάπτυξης και του τρέχοντος επιπέδου απασχόλησης.
Ωστόσο, προχώρησε σε επί τα χείρω αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για την ανάπτυξη το δεύτερο τρίμηνο του 2019, προβλέποντας ότι το ΑΕΠ θα παραμείνει στάσιμο, έναντι αύξησης 0,2% που ανέμενε αρχικά.
«Η Επιτροπή εξακολουθεί να κρίνει ότι εάν η οικονομία αναπτυχθεί σε γενικές γραμμές σύμφωνα με τις προβλέχεις του Μαΐου, στις οποίες περιλαμβάνεται η εκτίμηση ενός ομαλού Brexit, η τρέχουσα νομισματική σύσφιγξη με σταδιακό ρυθμό και σε περιορισμένο βαθμό θα είναι κατάλληλη ώστε να επιστρέψει ο πληθωρισμό στον στόχο του 2%», αναφέρει η ανακοίνωση, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «η Επιτροπή κρίνει ότι η υπάρχουσα στάση της νομισματικής πολιτικής είναι η κατάλληλη».
Όσον αφορά τις εμπορικές εντάσεις, η BoE τονίζει ότι «οι ανησυχίες για το εμπόριο έχουν προκαλέσει μεταβλητότητα στις παγκόσμιες αγορές, καθώς και πτώση στις τιμές των βιομηχανικών μετάλλων», ενώ τόνισε ότι «οι οικονομικές προοπτικές θα συνεχίσουν να εξαρτώνται σημαντικά από τη φύση και το χρονοδιάγραμμα της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση».
Μάλιστα, η Τράπεζα αναφέρει ότι οι προοπτικές θα εξαρτηθούν μεταξύ άλλων από τις νέες εμπορικές συμφωνίες ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο, το εάν η μετάβαση των συμφωνιών θα είναι απότομη ή ομαλή, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο θα αντιδράσουν τα νοικοκυριά, οι επιχειρήσεις και οι αγορές.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετράει την ισχύ του αμερικανικού νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 26 Μαρτίου του 2019, και συγκεκριμένα στο -0,43% και τις 96,16 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης