Τελευταία Νέα
Διεθνή

Xi Jinping (Κίνα): Ευελπιστούμε ότι οι συνομιλίες ΗΠΑ και Β. Κορέας θα συνεχιστούν - Θα βοηθήσουμε τις διαπραγματεύσεις

Xi Jinping (Κίνα): Ευελπιστούμε ότι οι συνομιλίες ΗΠΑ και Β. Κορέας θα συνεχιστούν - Θα βοηθήσουμε τις διαπραγματεύσεις
Ο πρόεδρος της Κίνας τόνισε ότι το Πεκίνο είναι διατεθειμένο να διαδραματίσει «εποικοδομητικό ρόλο» στη διαδικασία αποπυρηνικοποίησης της κορεατικής χερσονήσου
Την ελπίδα του ότι οι συνομιλίες ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βόρεια Κορέα θα συνεχιστούν, εξέφρασε σήμερα (20/6) ο πρόεδρος της Κίνας, Xi Jinping, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Πιονγιάνγκ.
Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Κίνας χαιρέτησε τις προσπάθειες που πραγματοποιεί η κυβέρνση ητης Βόρειας Κορέας ώστε να διτηρήσει την ειρήνη και την σταθερότητα στην περιοχή, καθώς και τη δέσμευσή της απέναντι στη διαδικασία αποπυρηνικοποίησης.
Μάλιστα, ο κ. Xi τόνισε ότι το Πεκίνο είναι διατεθειμένο «να διαδραματίσει έναν εποικοδομητικό ρόλο στη διαδικασία αποπυρηνικοποίησης της κορεατικής χερσονήσου».
Παράλληλα, ο Κινέζος πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα του ότι η Ουάσιγκτον και η Πιονγιάνγκ «θα διατηρήσουν τον διάλογο που έχουν καθιερώσει και θα σημειώσουν πρόοδο στις συνομιλίες».
Όσον αφορά τις σχέσεις ανάμεσα σε Κίνα και Βόρεια Κορέα, ο Xi Jinping υπογράμμισε ότι η φιλία των δύο χωρών «δεν θα επηρεαστεί από οποιαδήποτε αλλαγή στη διεθνή σκηνή», ενώ πρόσθεσε ότι ο κύριος σκοπός της επίσκεψής του είναι «η περαιτέρω ενίσχυση των παραδοσιακών σχέσεων με τη Βόρεια Κορέα».
Σημειώνεται ότι η επίσκεψη του Xi Jinping στη Βόρεια Κορεά, η οποία ολοκληρώνεται αύριο (21/6) είναι η πρώτη που πραγματοποιεί Κινέζος πρόεδρος εδώ και 14 χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης