Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλό σχεδόν 6 ετών ο χρυσός, λόγω Fed - Άλμα 3,6% στα 1.396,90 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Σε υψηλό σχεδόν 6 ετών ο χρυσός, λόγω Fed - Άλμα 3,6% στα 1.396,90 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε με άλμα 48,10 δολ. ή 3,6%, στα 1.396,90 δολ. ανά ουγγιά -το υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2013
Ισχυρά κέρδη κατέγραψε σήμερα (20/6/2019) ο χρυσός, κλείνοντας σε υψηλό σχεδόν έξι ετών, καθώς η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) διατήρησε χθες αμετάβλητα τα επιτόκια, ωστόσο άφησε να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να προβεί σε μείωση εντός του 2019, ακόμη και τον Ιούλιο.
Η Fed ανακοίνωσε χθες ότι θα «παρακολουθεί προσεκτικά» την οικονομία, δεδομένης της αυξημένης αβεβαιότητας σχετικά με την κυβερνητική πολιτική, διευκρινίζοντας ότι ενδέχεται να μη χρειαστεί μείωση στα επιτόκια πριν από το 2020.
Ωστόσο, ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell, επεσήμανε ότι η τράπεζα είναι προετοιμασμένη να μειώσει τα επιτόκια εάν κάτι τέτοιο κριθεί απαραίτητο.
Οι προσδοκίες της αγοράς για μια μείωση των επιτοκίων από τη Fed στην επόμενη συνεδρίασή της, τον Ιούλιο, διαμορφώνονται στο 100%, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME.
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε σήμερα με άλμα 48,10 δολ. ή 3,6%, στα 1.396,90 δολ. ανά ουγγιά -το υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2013.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- υποχωρούσε κατά 0,5% στις 96,7 μονάδες.
Το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,6% έναντι του δολαρίου, στο 1,129 δολ., ενώ η στερλίνα σημείωνε άνοδο 0,5% στο 1,27 δολ.
Σημειώνεται ότι η πτώση του δολαρίου τείνει να προσφέρει ώθηση στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά φθηνότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
«Το βασικό ερώτημα δεν είναι πλέον εάν η Fed θα προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων τον Ιούλιο αλλά εάν η μείωση θα είναι κατά 25% ή 50%», επεσήμανε στο Reuters ο επικεφαλής αγορών της Mizuho Bank, Daisuke Karakama.
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής αναλυτής της Pepperstone, Chris Weston, δήλωσε πως «όσο τα επιτόκια οδεύουν χαμηλότερα, ο χρυσός θα πηγαίνει μόνο προς μία κατεύθυνση».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης