Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Στρατιωτική άσκηση προσομοίωσης πολέμου ενάντια στη Χεζμπολάχ διεξήγαγε το Ισραήλ

tags :
Στρατιωτική άσκηση προσομοίωσης πολέμου ενάντια στη Χεζμπολάχ διεξήγαγε το Ισραήλ
Το Ισραήλ διεξήγαγε την μεγαλύτερη στρατιωτική του άσκηση εδώ και πολλά χρόνια με το AP, το οποίο περιγράφει την άσκηση ως προσομοίωση ενός «μελλοντικού πολέμου» εναντίον της Χεζμπολάχ
Το Ισραήλ διεξήγαγε την μεγαλύτερη στρατιωτική του άσκηση εδώ και πολλά χρόνια αυτής της εβδομάδας, σύμφωνα με το AP, το οποίο περιγράφει την άσκηση ως προσομοίωση ενός «μελλοντικού πολέμου» εναντίον της Χεζμπολάχ.
Οι τετραήμερες πολεμικές επιχειρήσεις ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη (19/6) και παρόλο που είχαν προγραμματιστεί, έλαβαν χώρα  λίγες μέρες μετά το περιστατικό επίθεσης δεξαμενόπλοιων στον Κόλπο του Ομάν, το οποίο κλιμάκωσε τις εντάσεις μεταξύ Ουάσιγκτον και Τεχεράνης.
Η άσκηση επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη πολλών κλάδων και δυνάμεων του Ισραηλινού Στρατού (IDF) ενάντια σε απειλές στα  βόρεια σύνορα του Ισραήλ.
Ισραηλινοί αξιωματούχοι έχουν αναφέρει φόβους ότι η Τεχεράνη θα μπορούσε να κινητοποιήσει τη Χεζμπολάχ για να προχωρήσει σε επίθεση στο βόρειο Ισραήλ.
Για να προσομοιώσει μια απάντηση σε μια τέτοια επίθεση, η οποία θυμίζει τον πόλεμο του Ισραήλ-Χεζμπολάχ το 2006 που πραγματοποιήθηκε στο νότιο Λίβανο, ο IDF ανέπτυξε ένα μεγάλο στόλο μη επανδρωμένων αεροσκαφών και αεροσκάφη τύπου F-35, μαζί με προσομοιώσεις των σηράγγων - τακτική που χρησιμοποιείται μακράν από τη Χεζμπολάχ καθώς και από την Παλαιστινιακή Χαμάς.
Ωστόσο, την Τρίτη, ο Ισραηλινός Πρόεδρος Reuven Rivlin ανέδειξε την «απειλή» από τα βόρεια σύνορα της χώρας: «Προειδοποιούμε τη Χεζμπολάχ να μην υποτάξει τον Λίβανο στην ημερήσια διάταξη του Ιράν και προειδοποιούμε ότι ο Λίβανος δεν θα χρησιμοποιηθεί ως αφετηρία για επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ» είπε ο Rivlin.
Παράλληλά τόνισε «δεν είμαστε ευτυχείς να πάμε στον πόλεμο, αλλά ο στρατός είναι πλήρως προετοιμασμένος να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε απειλή και οποιοδήποτε σενάριο».
Το Ισραηλινό σύστημα πυραύλων Arrow ήταν βασικό στοιχείο της στρατιωτικής άσκησης, το οποίο είναι ένα σύστημα εναέριας άμυνας που επικεντρώνεται στην αναχαίτιση πυραύλων μεγαλύτερης εμβέλειας - του τύπου που έχει το Ιράν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης