Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρουμανία: Σημαντικό gaming hub το Βουκουρέστι

tags :
Ρουμανία: Σημαντικό gaming hub το Βουκουρέστι
Στην πρώτη θέση των πόλεων παγκοσμίως για gaming το Βουκουρέστι
Το Βουκουρέστι επέλεξε ως την πρώτη πόλη παγκοσμίως για gaming η "speedtest.net", η πλατφόρμα ελέγχου ιντερνετικής ταχύτητας της Ookla.
Το Βουκουρέστι είναι στην πρώτη θέση της λίστας πόλεων από 35 χώρες, ακολουθούμενο από τη Σιγκαπούρη, τη Σαγκάη και άλλες κινεζικές πόλεις, το Βανκούβερ, το Μάλμο, τη Μόσχα, το Σιάτλ, το Λας Βέγκας, το Παρίσι και το Τόκιο.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Speedtest, η μέση ταχύτητα download στο Βουκουρέστι είναι 172 Mbps και το upload γίνεται με την εντυπωσιακή -όπως τη χαρακτηρίζει- ταχύτητα των 126 Mbps.
Αυτές οι ταχύτητες συνδυάζονται και από χρόνο απόκρισης (ping) μόλις 8 miliseconds.
"Δεν είναι τυχαίο πως το Βουκουρέστι είναι πλέον ένα σημαντικό gaming hub, με παγκόσμιους κολοσσούς όπως οι Electronic Arts, Ubisoft and Gameloft να έχουν στούντιο και χιλιάδες υπαλλήλους στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας, όπως και άλλα 50 gaming studios", τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Ρουμανικός Σύνδεσμος των Game Developers.
Παράλληλα, στη ρουμανική πρωτεύουσα διοργανώνονται κάθε χρόνο και τουρνουά gaming με έπαθλα πολύ μεγάλης αξίας.
Το Bucharest Gaming Week είναι το πιο γνωστό από αυτά και θα πραγματοποιηθεί και πάλι φέτος τον Νοέμβριο.
Τον Μάρτιο του 2018 η ίδια πόλη φιλοξένησε το τουρνουά "Dota 2", με συνολικά βραβεία 1 εκατ. δολάρια, ενώ φέτος θα φιλοξενήσει αντίστοιχο τουρνουά με έπαθλα 300.000 δολαρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης