Τελευταία Νέα
Οικονομία

Δραγασάκης: Ο Μητσοτάκης προτείνει την αναπαραγωγή του μοντέλου που οδήγησε την Ελλάδα στη χρεοκοπία

tags :
Δραγασάκης: Ο Μητσοτάκης προτείνει την αναπαραγωγή του μοντέλου που οδήγησε την Ελλάδα στη χρεοκοπία
«Ο κ. Μητσοτάκης εχθές παρουσίασε ένα πρόγραμμα-αντιγραφή των προγραμμάτων της ΝΔ του 1990», σημειώνει ο κ.Δραγασάκης
Επικριτικά σχόλια για το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη διατυπώνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Δραγασάκης με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
«Ο κ. Μητσοτάκης εχθές παρουσίασε ένα πρόγραμμα-αντιγραφή των προγραμμάτων της ΝΔ του 1990.
Ένα πρόγραμμα-επιστροφή στο παρελθόν, που δεν κατανοεί τις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας & τις προκλήσεις του μέλλοντος.
Αυτό που προτείνει είναι η αναπαραγωγή του παραγωγικού μοντέλου που οδήγησε στην κρίση & κατέληξε στη χρεοκοπία.
Με οριζόντια μέτρα χωρίς κλαδικά κριτήρια & τομεακές εξειδικεύσεις, χωρίς άποψη για το προς τα που πρέπει να στραφεί η οικονομία, ευνοεί τελικά την εσωστρεφή κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα, που δεν καινοτομεί, καθώς & δραστηριότητες με χαμηλή προστιθέμενη αξία.
Με οριζόντιες μειώσεις στη φορολογία, που ευνοούν τους ‘’επάνω’’ & αντί να μειώνουν, αυξάνουν τις ανισότητες», γράφει ο κ. Δραγασάκης και συνεχίζει:
«Στις 7 Ιουλίου αποφασίζουμε εάν θα φτιάξουμε την Ελλάδα, της επόμενης δεκαετίας, την Ελλάδα του 2030, χτίζοντας πάνω σε όσα έχουμε επιτύχει μεχρι σήμερα, για ένα μέλλον βιώσιμο & δίκαιο, με κοινωνική συνοχή ή αν θα γυρίσουμε στην Ελλάδα των λογικών & των πρακτικών που έφεραν τη χρεοκοπία, των πιο φθαρμένων υλικών που κατέρρευσαν, συμπαρασύροντας μαζί τους κόπους μιας ζωής & ακυρώνοντας την ελπίδα τόσων νέων ανθρώπων. Στις 7 Ιουλίου αποφασίζουμε για το αύριο όλων μας».


 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης