Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής: Θα εργαστώ σκληρά για το Κυπριακό - Να βρεθεί φόρμουλα για τη θεολογική Σχολή Χάλκης

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής: Θα εργαστώ σκληρά για το Κυπριακό - Να βρεθεί φόρμουλα για τη θεολογική Σχολή Χάλκης
Ως Αρχιεπίσκοπος Αμερικής θα εργαστώ για την Ειρήνη και τη συμφιλίωση των λαών
Στην πρώτη συνέντευξη του ως Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ο κ. Ελπιδοφόρος αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αρχιεπισκοπή Αμερικής εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα επιλυθούν, αναφέρθηκε στον προκάτοχό του Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο ενώ σχολίασε τις εξελίξεις στο Κυπριακό και στην επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.
«Έχουμε αρκετά προβλήματα που μας περιμένουν! Τα προβλήματα είναι ζωντανός οργανισμός και είναι λογικό και υγιές φαινόμενο ενός ζωντανού οργανισμού τόνισε ο Σεβασμιότατος.
Ο κ. Ελπιδοφόρος αναφερόμενος στον πρ. Αμερικής κ. Δημήτριος, υπογράμμισε πως υποκλίνεται στο μεγαλείο και την προσωπικότητα του πρώην Αρχιεπισκόπου Αμερικής.
«Τον σέβομαι, τον αγαπώ και θέλω τις συμβουλές του» είπε χαρακτηριστικά.
Σε άλλο σημείο ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής αναφέρθηκε και στο θέμα του Αγίου Νικολάου, τονίζοντας ότι είναι πρώτη προτεραιότητά του.
«Το θέμα του Αγίου Νικολάου μας εκθέτει στα μάτια όσων έχουν προσφέρει για την ανοικοδόμησή του και στα μάτια του αμερικανικού λαού. Είναι η πρώτη μου προτεραιότητα και είναι θέμα τιμής και υπερηφάνειας για εμάς να τελειώσει αυτός ο ναός.
Είμαι όμως σίγουρος ότι θα έχουμε καλή εξέλιξη γι' αυτό το θέμα του Αγίου Νικολάου»

Θα εργαστώ σκληρά για την επίλυση του Κυπριακού

Αναφερόμενος στο Κυπριακό ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής δήλωσε πως «καταλαβαίνω παρά πολύ καλά το θέμα της επίλυσης του κυπριακού ζητήματος και ως Αρχιεπίσκοπος Αμερικής θα εργαστώ σκληρά για να επιλυθεί και να πάψουν οι εντάσεις και οι επιθετικότητες».
«Εμείς οι Έλληνες είμαστε ένας λαός που ανθίζει σε καιρό ειρήνης, δε θέλουμε τον πόλεμο είμαστε γενναίοι στον πόλεμο άλλα επιδιώκουμε πάντοτε την Ειρήνη. Ως Αρχιεπίσκοπος Αμερικής θα εργαστώ για την Ειρήνη και τη συμφιλίωση των λαών» τόνισε.
Και συμπλήρωσε λέγοντας ότι «οι αποφάσεις δεν λαμβάνονται εδώ στην Αμερική από πάνω προς τα κάτω αλλά δημοκρατικά και αυτό με εκφράζει. Πρέπει να πάρουμε συλλογικές και σωστές αποφάσεις όλοι μαζί και αυτό θα πράξω τις πρώτες εκατό ημέρες.
Θα μελετήσω με τους συνεργάτες μου, όλα τα προβλήματα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής».
Τέλος σχολιάζοντας τις αμερικανικές θέσεις υπέρ της επαναλειτουργία της θεολογικής Σχολής της Χάλκης τόνισε ότι πρέπει να βρεθεί κάποιο τρόπο μια φόρμουλα.
«Είναι πολύ ακριβό το τίμημα που πληρώνει η Τουρκία να κρατά κλειστή τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Πρέπει να βρεθεί μια φόρμουλα να βοηθήσουμε την Τουρκία να υπάρξει μια επωφελής λύση για όλες τις πλευρές» κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης