Τελευταία Νέα
Οικονομία

Συμφωνία Πρεσπών: Καλούνται σε απευθείας διάλογο οι επιχειρηματικές κοινότητες Ελλάδας - Βόρειας Μακεδονίας

Συμφωνία Πρεσπών: Καλούνται σε απευθείας διάλογο οι επιχειρηματικές κοινότητες Ελλάδας - Βόρειας Μακεδονίας
Η πρώτη συνάντηση της Διεθνούς Ομάδας Εμπειρογνωμόνων στα Σκόπια
Τις επιχειρηματικές κοινότητες της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας να εκκινήσουν τον μεταξύ τους διάλογο στο πνεύμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, ενθαρρύνει με κοινό ανακοινωθέν που εξέδωσε μετά τη πρώτη της συνάντησή στα Σκόπια το Σάββατο (22/6/2019), η Διεθνής Ομάδα Εμπειρογνωμόνων.
Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, η Διεθνής Ομάδα Εμπειρογνωμόνων που συστάθηκε δυνάμει του Άρθρου 1, παραγράφου 7, υποπαραγράφου (η) της «Τελικής Συμφωνίας για την επίλυση των διαφορών οι οποίες περιγράφονται στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών 817 (1993) και 845 (1993), τη λήξη της ενδιάμεσης συμφωνίας του 1995, και την εδραίωση στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ των μερών» που υπεγράφη στις Πρέσπες την 17η Ιουνίου 2018, συνεδρίασε για πρώτη φορά σε ολομέλεια σήμερα στα Σκόπια, υπό την προεδρία της επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ελληνικής Δημοκρατίας, καθ. Φωτεινής Παζαρτζή και του επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Δημοκρατίας της Βορείου Μακεδονίας, Gjorgji Filipov.
Οι δύο αντιπροσωπείες λαμβάνοντας υπ΄όψιν τα ανακοινωθέντα των προηγούμενων συνεδριάσεων στα Σκόπια και στη Θεσσαλονίκη, αντάλλαξαν απόψεις και συζήτησαν επί των κανόνων εσωτερικής λειτουργίας της Διεθνούς Ομάδας Εμπειρογνωμόνων, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.
Επίσης, όπως γίνεται γνωστό, οι συμπρόεδροι συμφώνησαν η επόμενη συνάντηση να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, σε ημερομηνία που θα καθοριστεί κατόπιν κοινής συμφωνίας, κατά προτίμηση εντός της πρώτης εβδομάδας του Νοεμβρίου 2019.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης