Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson: Η Βρετανία αποχωρεί από την ΕΕ στις 31/10 με ή χωρίς συμφωνία

Johnson: Η Βρετανία αποχωρεί από την ΕΕ στις 31/10 με ή χωρίς συμφωνία
Ο Johnson έχει την υποστήριξη του 74% των μελών των Συντηρητικών, σε σύγκριση με το 26% λαμβάνει ο Hunt
Ο Boris Johnson, το απόλυτο φαβορί για την πρωθυπουργία στη Μεγάλη Βρετανία, επανέλαβε την πρόθεσή του για μία αποχώρηση από την ΕΕ τον Οκτώβριο 2019 με ή χωρίς συμφωνία.
Ο Johnson, ηγετική μορφή στην εκστρατεία υπέρ του Brexit στο δημοψήφισμα του 2016 είχε εκφράσει κάποιες αμφιβολίες για τη δέσμευσή του περί αποχώρησης από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου, λέγοντας πως θα συμβεί, εάν θα είναι «εξαιρετικά εφικτό».  
«Εξαιρετικά εφικτό σημαίνει ότι δεν είναι μόνο ότι πρόκειται να το κάνουμε (σ.σ Brexit), αλλά πως είναι δυνατό να το κάνουμε επειδή είναι εξαιρετικά εφικτό.
Φυσικά μπορούμε να το κάνουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Johnson.
Ο 55χρονος Johnson, ο οποίος διετέλεσε δήμαρχος του Λονδίνου για οκτώ χρόνια, θεωρείται ως ο μόνος υποψήφιος που μπορεί να υλοποιήσει το Brexit στις 31 Οκτωβρίου ενώ θα αγωνίζεται ταυτόχρονα ενάντια στο Κόμμα του Brexit του Nigel Farage και των Εργατικών του Jeremy Corbyn.
Ο Johnson είναι το σαφές φαβορί, με μια δημοσκόπηση της YouGov για τους Times, που δείχνει ότι έχει την υποστήριξη του 74% των μελών των Συντηρητικών, σε σύγκριση με το 26% λαμβάνει ο Jeremy Hunt.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης