Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ταχιάος (ΝΔ): Όταν η ΝΔ αναλάβει τη διακυβέρνηση θα βγάλει το μακρύ χέρι του κράτους από την τσέπη των Ελλήνων

Ταχιάος (ΝΔ): Όταν η ΝΔ αναλάβει τη διακυβέρνηση θα βγάλει το μακρύ χέρι του κράτους από την τσέπη των Ελλήνων
H αυτοδυναμία είναι εφικτός στόχος για τη ΝΔ, είναι σημαντικό να συνεγείρει δυνάμεις που ξεπερνούν το στενά κομματικά όρια
«Όταν η ΝΔ, αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, θα βγάλει το μακρύ χέρι του κράτους από την τσέπη των Ελλήνων» δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία, Νίκος Ταχιάος.
Σε συνέντευξη στο ΑΜΠΕ ο Νίκος Ταχιάος αναφέρθηκε τα "βήματα" που θα κάνει η ΝΔ σε περίπτωση που την επομένη των εκλογών βρεθεί στην εξουσία, όπως η μείωση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών, η προώθηση των παραγωγικών επενδύσεων προκειμένου να μπει η χώρα σε αναπτυξιακή τροχιά και η δημιουργία θέσεων εργασίας.
Υπογραμμίζει, παράλληλα, την ανάγκη αλλαγής του εκλογικού νόμου, με κατάργηση της απλής αναλογικής και ανατροπής του "Κλεισθένη" καθώς "οι δήμοι πρέπει να διοικηθούν και οι πόλεις να λειτουργήσουν".
Ο κ. Ταχιάος τονίζει ότι "δεν ήταν μια εύκολη απόφαση" το να μπει στη "μάχη" των εθνικών εκλογών, έπειτα από έξι μήνες προεκλογικού αγώνα για τον Δήμο Θεσσαλονίκης.
Ωστόσο ήταν η ίδια η πόλη, ο βασικός λόγος που τον έπεισε καθώς και εφόσον εκλεγεί θα του δοθεί, όπως υπογραμμίζει, η δυνατότητα να δώσει πιο αποτελεσματικά τον αγώνα του για τη Θεσσαλονίκη.
Παραδέχεται, δε, πως στην απόφασή του "μέτρησε" και η σχέση του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη:
"Εφόσον ο πρόεδρος μού έδειξε την εμπιστοσύνη του, το γεγονός αυτό βάρυνε στην απόφασή μου και φυσικά δεν μπορούσα να το αγνοήσω".
Ο υποψήφιος βουλευτής θεωρεί πως η αυτοδυναμία είναι εφικτός στόχος για τη Νέα Δημοκρατία και προσθέτει πως "εκείνο που είναι σημαντικό, είναι να μπορέσει η ΝΔ να συνεγείρει δυνάμεις, οι οποίες ξεπερνούν το στενά κομματικά όρια", ενώ σε ό,τι αφορά την πιθανότητα μιας κυβέρνησης συνεργασίας, ξεκαθαρίζει πως εκείνους που δεν "βλέπει" ως εταίρους "είναι τα άκρα και φυσικά ο ΣΥΡΙΖΑ που πρέπει να περάσει τη βάσανο του δικού του καθαρτηρίου".
Ο κ. Ταχιάος απορρίπτει την κριτική ότι η Νέα Δημοκρατία έχει "κρυφή ατζέντα", λέγοντας χαρακτηριστικά πως "κρυφή ατζέντα βλέπουν αυτοί που έχουν την μύγα και μυγιάζονται! Αυτοί που φέρθηκαν στους Έλληνες μ' αυτόν τον τρόπο και γι' αυτό εισπράττουν σήμερα τα επίχειρα της αθλιότητάς τους".
Για τη Συμφωνία των Πρεσπών, τονίζει ότι "ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πρόκειται ν' ανοίξει το κεφάλαιο της ενταξιακής πορείας των Σκοπίων εάν δεν υπάρξει μια αναθεώρηση της συνθήκης των Πρεσπών".
Διευκρινίζει ωστόσο, ότι "δεν είναι ο χρόνος σωστός για να ανοίξει κανείς τα διαπραγματευτικά του χαρτιά" κι αυτό θα γίνει, μόλις η ΝΔ αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.
Ο κ. Ταχιάος δεν απορρίπτει την ιδέα επαναλειτουργίας ενός υπουργείου αρμόδιου για τη Μακεδονία και τη Θράκη, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ενώ γα τη Θεσσαλονίκη και την ανάδειξή της σε σημαντικό κέντρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, σημειώνει πως αυτό μπορεί να επιτευχθεί με μείωση φορολογίας και δημιουργία του κατάλληλου επενδυτικού περιβάλλοντος, σημειώνοντας πως ο ίδιος θα είναι ο πρώτος που θα συνεργήσει προς αυτή την κατεύθυνση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης