Τελευταία Νέα
Πολιτική

Απέσυρε την υποψηφιότητά της με τη ΝΔ η Μοροπούλου, μετά τον σάλο με τη σύνταξη

tags :
Απέσυρε την υποψηφιότητά της με τη ΝΔ η Μοροπούλου, μετά τον σάλο με τη σύνταξη
Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να χρησιμοποιήσει αυτή την υπόθεση  για να βλάψει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δηλώνει η κ. Μοροπούλου
Αποσύρει την υποψηφιότητά της από τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου η Τόνια Μοροπούλου, μετά τον σάλο που προκλήθηκε για το γεγονός πως λάμβανε επί σειρά τη σύνταξη του θανόντος πατρός της ως άγαμη θυγατέρα και ενώ είχε αλλάξει η σχετική νομοθεσία.
Η ίδια σε επιστολή της, που έστειλε αργά το απόγευμα της Κυριακής (23/6/2019) στον πρόεδρο της ΝΔ, κάνει λόγο για πόλεμο λάσπης και δηλώνει, πως δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να χρησιμοποιήσει αυτή την υπόθεση  για να βλάψει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
«Δεν δέχομαι καμία σκιά στη διαδρομή μου, ούτε δέχομαι να γίνω αφορμή αποπροσανατολισμού της πολιτικής ζωής από τα πραγματικά προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας, αλλά και υποβάθμισής της με πόλεμο λάσπης σε όποιον δεν μπορούν να μειώσουν αλλιώς\», σημειώνει μεταξύ άλλων η κ. Μοροπούλου στην επιστολή της.

Η επιστολή της κ. Μοροπούλου στον Κυριάκο Μητσοτάκη:

«Η απόφασή μου να κατέβω ως υποψήφια στις εκλογές της 7ης Ιουλίου προήλθε από τη διάθεσή μου να προσφέρω με τις γνώσεις και την εμπειρία μου στον τόπο μου και ιδιαίτερα στη Ρόδο και στα Δωδεκάνησα.
Λόγω της προσωπικής διαδρομής μου -και όσων αυτή σηματοδοτεί- δέχομαι τις τελευταίες δύο ημέρες πόλεμο από την παράταξη που βρίσκεται στην εξουσία και όργανά της. Αμέσως και δημόσια δήλωσα στους συμπολίτες μου ότι δεν έκανα καμία παράνομη ενέργεια.
Και εξέθεσα τα πραγματικά περιστατικά γύρω από την υπόθεση της σύνταξης του αποβιώσαντος πατρός μου Ιωάννη Μορόπουλου, για την οποία άλλωστε είμαι σε διαδικασία άμεσης και έννομης διευθέτησης με το Δημόσιο.
Η λάσπη ωστόσο εναντίον μου συνεχίζεται. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να χρησιμοποιήσει αυτή την υπόθεση για να βλάψει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην πορεία του προς τις εθνικές εκλογές.
Για αυτό ενημέρωσα τη Νέα Δημοκρατία ότι αποσύρω την υποψηφιότητά μου.
Δεν δέχομαι καμία σκιά στη διαδρομή μου, ούτε δέχομαι να γίνω αφορμή αποπροσανατολισμού της πολιτικής ζωής από τα πραγματικά προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας, αλλά και υποβάθμισής της με πόλεμο λάσπης σε όποιον δεν μπορούν να μειώσουν αλλιώς.
Η προσπάθεια σπίλωσης τόσο του ονόματος της οικογένειάς μου, όσο και του έργου μου, αποτελεί αήθη τακτική εκ μέρους αυτών που ενορχήστρωσαν την εναντίον μου επίθεση.
Θα εξακολουθήσω να προσφέρω όλες μου τις δυνάμεις στον κοινό αγώνα για ένα καλύτερο αύριο για τη χώρα μας και την ιδιαίτερη πατρίδα μου, τα Δωδεκάνησα.
Ευχαριστώ όλους όσους πιστεύουν σε εμένα και υποστήριξαν μέχρι σήμερα την υποψηφιότητά μου».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε την απομάκρυνση Μοροπούλου

Την απομάκρυνση της κ. Μοροπούλου είχε ζητήσει νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ .
Η αποκάλυψη ότι η κ. Μοροπούλου εισέπραττε επί 7 χρόνια παράνομα τη σύνταξη του θανόντος πατέρα της, αλλά, κυρίως, η δήλωσή της πως δεν έχει κάνει κάποια παράνομη ενέργεια είναι πραγματικά ασύλληπτη, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει σήμερα κιόλας να την αποπέμψει από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Αναμένουμε με ενδιαφέρον την αντίδρασή του.
Και την επόμενη φορά που τα στελέχη του θα είναι έτοιμα για ένα ακόμη μάθημα ηθικής προς τον ΣΥΡΙΖΑ, να το σκεφτούν δυο φορές», επισημαίνει η «Κουμουνδούρου».

Μοροπούλου: Δεν έχω κάνει καμία παράνομη ενέργεια


«Δεν έχω κάνει καμία παράνομη ενέργεια» επισήμαινε νωρίτερα η πρώην υποψήφια βουλευτής Δωδεκανήσων με τη ΝΔ, Τόνια Μοροπούλου, σχολιάζοντας δημοσίευμα εφημερίδας που την φέρει να εισπράττει παράνομα τη σύνταξη του πατέρα της.
Σε απάντησή της μέσω Facebook, η κ, Μοροπούλου εξηγεί ότι εισέπραττε νόμιμα τη σύνταξη του πατέρα της, από το έτος του θανάτου του το 1977.
Ωστόσο, αν και η νομοθεσία άλλαξε ξαφνικά το 2010, «ουδέποτε μέχρι το 2017 ο ασφαλιστικός μου φορέας δεν με είχε ενημερώσει για αυτό».
«Με την δικαιολογημένη εμπιστοσύνη του διοικούμενου, ουδέποτε αμφισβήτησα το ποσό της συντάξεως που μου πιστωνόταν, θεωρώντας ότι αφού το καταβάλει ο ασφαλιστικός φορέας, αυτονοήτως είναι και νόμιμη η καταβολή», διευκρινίζει, προσθέτοντας ότι το 2017 διαπίστωσε την αλλαγή της νομοθεσίας.
Η κ. Μοροπούλου τονίζει ότι όταν ενημερώθηκε για την οφειλή της «ουδέποτε αμφισβήτησα την υποχρέωση μου να επιστραφούν τα ποσά τα οποία όμως πραγματικά οφείλω.
Ωστόσο το πραγματικό ποσό μονό μια δικαστική απόφαση μπορεί να διαγνώσει και στην όποια δικαστική απόφαση οφείλουν να συμμορφωθούν τόσο εγώ όσο και ο ασφαλιστικός μου φορέας».
Γι' αυτό προσέφυγε στη Διοικητική Δικαιοσύνη, προκειμένου να διαγνωστεί το ακριβές ποσό της οφειλής, για να το καταβάλλει άμεσα.
Η υπόθεση θα εκδικαστεί στις 2.12.2019.
«Με την συνδρομή της Διοικητικής Δικαιοσύνης, θα προσδιοριστεί αυτό το οποίο αποτελεί την νόμιμη οφειλή μου ώστε να προχωρήσω στην καταβολή του», υπογραμμίζει η κ. Μοροπούλου, εξηγώντας τη διαφωνία της με το ποσό που της έχει καταλογιστεί.
Νωρίτερα το bankingnews. gr έγραφε: Η ΝΔ βρίσκεται μία ανάσα από τη διακυβέρνηση της χώρας και μάλιστα με αυτοδυναμία.
Δεν είναι μόνο η επιβλητική της νίκη στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου  με διαφορά περίπου 9,5 ποσοστιαίων μονάδων και η δυναμική επικράτησης–  μη αναστρέψιμης- που έχει αναπτύξει.
Είναι η επιθυμία των πολιτών να «τιμωρήσουν» τον ΣΥΡΙΖΑ για την εξοντωτική για τα μεσαία στρώματα  φορολογική πολιτική που ακολούθησε, η οποία φέρνει τη ΝΔ τόσο κοντά στην εξουσία.
Η ΝΔ δηλώνει ότι με πρόεδρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα φέρει νέα πνοή στο πολιτικό τοπίο της χώρας και θα τονώσει την ασθμαίνουσα οικονομία, χωρίς τα «ματωμένα» πρωτογενή πλεονάσματα και τη βαριά φορολογία.
Ωστόσο η «Πειραιώς» θα πρέπει να προσέξει κάτι.
Θα πρέπει να απαλλαγεί από παθογένειες του παρελθόντος, που την είχαν δοκιμάσει.
Η περίπτωση της Τόνιας Μοροπούλου, δεν είναι σε θέση να «ναρκοθετήσει» τον δρόμο προς την εκλογική νίκη αλλά μπορεί να δημιουργήσει «σκιές».   
Πολλοί ήδη μιλάνε  για τη «Μυρσίνη Λοΐζου» της ΝΔ, που κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ για καθεστωτικές νοοτροπίες.
Η υποψήφια βουλευτής Δωδεκανήσων με τη ΝΔ φέρεται να εισέπραττε παράνομα τη σύνταξη του θανόντος πατέρα της.
Η ίδια εξηγεί ότι, την εισέπραττε νόμιμα από το 1977 μέχρι το 2010 οπότε και άλλαξε η νομοθεσία.   
Δηλώνει επίσης ότι, ο ασφαλιστικός της φορέας δεν την ενημέρωσε γι΄αυτό ενώ η ίδια αναγνωρίζει την οφειλή της και το ποσό που πρέπει να επιστρέψει, μόνο που ζητά αυτό να προσδιοριστεί δικαστικώς.
Λάμβανε τη σύνταξη ως άγαμη θυγατέρα και το δημόσιο της ζητά την επιστροφή ποσού 71.051,43 ευρώ.
Η Τόνια Μοροπούλου δεν είναι  μία απλή περίπτωση.
Προερχόμενη από τον χώρο της Αριστεράς η διδάκτωρ της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου και αντιπρύτανης, ήταν μέλος της αντιδικτατορικής ΕΦΕΕ.
Ήταν επίσης μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της κατάληψης του Πολυτεχνείου και η πρώτη εκφωνήτρια στον πομπό του εκπαιδευτικού ιδρύματος το 1973.
Η επιλογή της από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ προκάλεσε πολλές συζητήσεις και αιφνιδίασε αρκετούς, τόσο στον κεντροδεξιό χώρο, όσο και στην Αριστερά.
Για την ακαδημαϊκή της αξία και την  κοινωνική της δράση, βέβαια ουδείς μπορεί να ενίσταται  αλλά τα «σύννεφα» που δημιουργήθηκαν από ένα θέμα που θα έπρεπε να γνωρίζει όπως αυτό  με τη σύνταξη του πατέρα της καθότι ήταν επί σειρά ετών τη δεκαετία του 1980 ειδικός σύμβουλος σε αρκετά υπουργεία, προκαλούν ήδη αμφιβολίες για την επιλογή της.
Ο πρόεδρος της ΝΔ, που φιλοδοξεί να φέρει το καινούργιο και δεν διστάζει να συγκρουστεί με παλαιές νοοτροπίες διαγράφοντας αρκετά στελέχη από το κόμμα του για εμφυλιοπολεμικά κηρύγματα δεν έχει άλλη επιλογή.
Θα πρέπει να απομακρύνει την κατά τα άλλα σεβαστή Τόνια Μοροπούλου από τα ψηφοδέλτια για λόγους αρχών και ηθικής.
Και έπρεπε να το πράξει, πριν το ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, που προσπαθεί να ισοφαρίσει το «αυτογκόλ» με τη Μυρσίνη Λοΐζου για το ευρωψηφοδέλτιο.
Εξάλλου τη ρήση «ό,τι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό», την  οποία χρησιμοποίησε στο προμνημονιακό παρελθόν παλιό προβεβλημένο στέλεχος της ΝΔ, σίγουρα δεν θα θέλουν να τη θυμούνται στην «Πειραιώς».
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης