Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σταθάκης: Ανεφάρμοστο το πρόγραμμα της ΝΔ, καταστροφολογία για τη ΔΕΗ

Σταθάκης: Ανεφάρμοστο το πρόγραμμα της ΝΔ, καταστροφολογία για τη ΔΕΗ
Την Πέμπτη 27/6 οι υπογραφές για τα κοιτάσματα νότια και δυτικά της Κρήτης με την Exxon Mobil και τα ΕΛΠΕ είπε ο κ.Σταθάκης
Την θέση ότι το πρόγραμμα της ΝΔ είναι ανεφάρμοστο και ότι αποτελεί βόμβα για το ασφαλιστικό σύστημα διατύπωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γ. Σταθάκης, ο οποίος καταλόγισε καταστροφολογία στη ΝΔ όσον αφορά την οικονομική κατάσταση της ΔΕΗ.
Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του 24/7 ο κ.Σταθάκης είπε ότι η ΝΔ έχει σχέδιο ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ.
«Η ΝΔ έχει σχέδιο να ιδιωτικοποιήσει τη ΔΕΗ.
Ο ΑΔΜΗΕ έχει διπλασιάσει την αξία του από το 2015.
Η ΔΕΗ είχε τρεις χρονιές κερδοφορία και είναι μία χρονιά αυτή που πιέζεται» υποστήριξε ο κ.Σταθάκης, υποστηρίζοντας πως «τα χρέη εκτινάχθηκαν τα προηγούμενα χρόνια λόγω της κρίσης και των αυξήσεων που επέβαλλε η ΝΔ».
Αναφερόμενος στο πρόγραμμα της ΝΔ, ο κ.Σταθάκης είπε ότι είναι ανεφάρμοστο καθώς κοστίζει 4,1 δις ευρώ, εκτός και αν όπως είπε, η ΝΔ προχωρήσει σε περικοπές δαπανών.
«Το πρόγραμμα της ΝΔ έλεγε φοροαπαλλαγές τη μεθαύριο των εκλογών.
Έκτοτε έχει αναπροσαρμοστεί γιατί τελικά είπε ότι το 2019 δεν θα κάνει τίποτα και πρόσθεσε τη λέξη “σταδιακά” στις φοροαπαλλαγές.
Οι φοροελαφρύνσεις είναι όλο το πλεόνασμα μέχρι το 2022 και κάτι παραπάνω» είπε ο κ.Σταθάκης.
Αναφερόμενος σε θέματα ενέργειας ο κ.Σταθάκης είπε πως την ερχόμενη Πέμπτη 27/6 θα πέσουν οι υπογραφές για τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων νότια και δυτικά της Κρήτης με την Exxon Mobil και τα Ελληνικά Πετρέλαια, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για δύο οικόπεδα, τα οποία όπως είπε, είναι και τα πιο φιλόδοξα.
Ο κ.Σταθάκης είπε ότι η έρευνα θα κρατήσει δύο με τρία χρόνια, ότι τότε θα υπάρχουν ασφαλή δεδομένα, αν και εξέφρασε την αισιοδοξία του, αναφέροντας πως οι πρώτες ενδείξεις είναι ενθαρρυντικές.
Σχετικά με τη διείσδυση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, ο κ.Σταθάκης είπε πως το 29% της ενέργειας στην Ελλάδα προέρχονται από τις ΑΠΕ, τονίζοντας πως το ποσοστό αυτό θα έχει διπλασιαστεί έως το 2030.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης