Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρουφάκης: Η Ελλάδα είναι υπό πτώχευση – Δεν θέλουμε ρήξη με την ΕΕ, αλλά δεν την φοβόμαστε

Βαρουφάκης: Η Ελλάδα είναι υπό πτώχευση – Δεν θέλουμε ρήξη με την ΕΕ, αλλά δεν την φοβόμαστε
Αν θέλουν να μας πετάξουν από το ευρώ, ας το κάνουν αλλά θα τους στοιχίσει πολύ ακριβότερα είπε ο κ.Βαρουφάκης
Την θέση ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται υπό πτώχευση τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα διατύπωσε ο επικεφαλής του ΜεΡΑ25, Γ.  Βαρουφάκης, τονίζοντας ότι «δεν θέλουμε τη ρήξη με την Ελλάδα αλλά δεν την φοβόμαστε».
«Αν θέλουν να μας πετάξουν από το ευρώ ας το κάνουν, αλλά δε θα το κάνουν γιατί θα τους στοιχίσει πολύ ακριβότερα…» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ.Βαρουφάκης, ο οποίος κατηγόρησε τις πολιτικές δυνάμεις ότι απλά αναπαράγουν την κρίση.
«Η εναλλακτική πορεία που προτείνει το ΜεΡΑ25, είναι το διακύβευμα των εθνικών εκλογών» υποστήριξε ο κ.Βαρουφάκης, ο οποίος αναφερόμενος στο θέμα των «κόκκινων δανείων», έκανε λόγο για «έγκλημα κατά της λογικής».
«Η καλύτερη λύση θα είναι να δημιουργηθεί μια δημόσια εταιρεία διαχείρισης των δανείων αυτών και σε καμιά περίπτωση δεν είναι λύση η πώληση τους στα γεράκια… των ξένων hedge fund» είπε ο κ.Βαρουφάκης, λέγοντας ότι η μόνη ουσιαστική αντιπολίτευση που μπορεί να έχει ο κ. Μητσοτάκης είναι από το ΜεΡΑ25.
«Τι θα μπορούσαν να πουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στους Υπουργούς της ΝΔ στην επόμενη Βουλή, καθώς η πρώτη απάντηση που θα παίρνουν είναι «μα εσείς τα ψηφίσατε» υπογράμμισε ο κ.Βαρουφάκης, αναφέροντας πως το κίνημα του έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του το συνολικό πρόγραμμα του.
«Τόσο το πρόγραμμα της ΝΔ όσο και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορούν να εφαρμοστούν αν δεν προηγηθεί ρήξη με τους δανειστές.
Και αυτό αποτελεί αντίφαση γιατί έχουν αποδείξει ότι δεν την επιθυμούν» υποστήριξε ο κ.Βαρουφάκης, επισημαίνοντας ότι «θα πρέπει ορισμένα πράγματα να αλλάξουν ακόμα και χωρίς την έγκριση των δανειστών».
Ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το ζήτημα των πρωτογενών πλεονασμάτων, κάτι που όπως είπε σημαίνει σε απόλυτα νούμερα, ότι κάθε Έλληνας θα πρέπει «να πληρώνει στην τρόικα 7.000 ευρώ ετησίως ως το 2060».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης