Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Αυστρία εξετάζει την έκδοση νέου 100ετούς ομολόγου

Η Αυστρία εξετάζει την έκδοση νέου 100ετούς ομολόγου
Την έκδοση 100ετούς ομολόγου εξετάζει η αυστριακή κυβέρνηση
Η Αυστρία εξετάζει το ενδεχόμενο έκδοσης και δεύτερου 100ετούς ομολόγου ταυτόχρονα με ένα 5ετές, σε μια προσπάθεια να αξιοποιήσει την τρέχουσα συγκυρία των υπερβολικά χαμηλών αποδόσεων στις αγορές.
Όπως αναφέρεται το πρακτορείο Reuters, η Αυστρία έχει ήδη αναθέσει σε τραπεζικούς οργανισμούς (Bank of America Merrill Lynch, Goldman Sachs, JP Morgan, Nomura και UniCredit) να προωθήσουν την έκδοση ενός 5ετους ομολόγου ύψους 3 δισεκ. ευρώ και ενδεχομένως και ενός 100ετούς ομόλογο αναλόγως της ανταπόκρισης των επενδυτών.
Η συναλλαγή αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο προσεχές μέλλον, δήλωσε στο πρακτορείο ένας εκ των συμβούλων.
Η Αυστρία ήταν η πρώτη χώρα της ευρωζώνης που εξέδωσε ομόλογο εκατονταετίας μέσω κοινοπραξίας τραπεζών (syndication) τον Σεπτέμβριο του 2017, αντλώντας 3,5 δισεκ. ευρώ.
Το εν λόγω ομόλογο τυγχάνει διαπραγμάτευσης στις δευτερογενείς αγορές με απόδοση 1,44% παρουσιάζοντας μείωση σχεδόν 100 μονάδων βάσης από την ημερομηνία έκδοσής του.
Και το Βέλγιο και η Ιρλανδία έχουν εκδώσει 100ετή ομόλογα αλλά μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης αντλώντας 50 με 100 εκατ. για έκαστη έκδοση.
Οι αποδόσεις του 10ετούς ομολόγου της Αυστρίας βρίσκονται ήδη σε αρνητικό πρόσημο, ενώ αρνητικές αποδόσεις παρουσιάζουν τα 10ετή ομόλογα πέραν πολλών κρατών της Ευρωζώνης, επισημαίμνεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης