Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rouhani (πρόεδρος Ιράν): Δεν επιδιώκουμε πόλεμο με καμία χώρα – Επικοινωνία με Macron

tags :
Rouhani (πρόεδρος Ιράν): Δεν επιδιώκουμε πόλεμο με καμία χώρα – Επικοινωνία με Macron
Είμαστε δεσμευμένοι υπέρ της ειρήνης και της περιφερειακής σταθερότητας τόνισε ο Rouhani
Την θέση ότι το Ιράν δεν επιδιώκει πόλεμο με καμία χώρα, περιλαμβανομένων και των ΗΠΑ διατύπωσε ο πρόεδρος του Ιράν, Hassan Rouhani κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας του με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Emmanuel Macron.
«Το Ιράν δεν έχει κανένα συμφέρον να οξύνει την ένταση στην περιοχή και δεν επιδιώκει πόλεμο με καμία χώρα, των ΗΠΑ περιλαμβανομένων» είπε ο Rouhani, όπως μετέδωσε το επίσημο ιρανικό πρακτορείο Irna.
Παράλληλα ο Rouhani επεσήμανε ότι οι Ιρανοί «είναι πάντα δεσμευμένοι υπέρ της ειρήνης και της περιφερειακής σταθερότητας και (θα εξακολουθήσουν να καταβάλλουν) προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση» ενώ υπογράμμισε ότι η συμμόρφωση του Ιράν με τη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό του πρόγραμμα «εξαρτάται από τις ευρωπαϊκές δεσμεύσεις με στόχο τη διασφάλιση των οικονομικών συμφερόντων του Ιράν, καμία από τις οποίες δεν έχει συγκεκριμενοποιηθεί».
«Αν το Ιράν δεν μπορεί να επωφελείται από τη συμφωνία, θα περιορίσει τις δεσμεύσεις του.
Το Ιράν δεν θα επαναδιαπραγματευθεί ποτέ τη συμφωνία» τόνισε ο Rouhani, ο οποίος κατηγόρησε τις ΗΠΑ για την ένταση στην περιοχή.
«Το αμερικανικό drone (που καταρρίφθηκε από το Ιράν στις 20 Ιουνίου) στοχοθετήθηκε αφού έλαβε προειδοποιήσεις ότι πετά στον ιρανικό εναέριο χώρο.
Αν οι ΗΠΑ επιθυμούν να εισέρχονται παρανόμως στα ιρανικά χωρικά ύδατα, οι (ιρανικές) ένοπλες δυνάμεις θα απαντούν με αποφασιστικότητα» υποστήριξε ο Rouhani.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης