Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Εξαιρετικό κλείσιμο στο υψηλό ημέρας παρά τις αποκοπές μερισμάτων

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Εξαιρετικό κλείσιμο στο υψηλό ημέρας παρά τις αποκοπές μερισμάτων
ΑΓΟΡΑ: Εξαιρετική η σημερινή συνεδρίαση παρά τις σημαντικές αποκοπές μερισμάτων. Έφτασε να χάνει ο γενικός δείκτης 1,14% και τελικά έκλεισε με άνοδο 0,66% και στο υψηλό ημέρας. Μπορεί ο τζίρος να μην ήταν υψηλός αλλά είχε αρκετό ενδιαφέρον η συνεδρίαση.

Επιπλέον έδειξε πως αυτή η κόπωση των προηγούμενων ημερών μάλλον ήταν βραχυπρόθεσμη. Περιμένουμε την αυριανή συνεδρίαση. Τα μικρά βρέθηκαν στο επίκεντρο με καλούς αγοραστές.

Εξαιρετική η Μυτιληναίος που ενώ έκοψε 0,36 ευρώ μέρισμα έκλεισε αμετάβλητη. Αρκετά καλή και η Motor Oil.

LAMDA: Ξεχώρισε από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Σε υψηλά δεκαετίας πλέον και θυμίζουμε πως πριν λίγους μήνες συσσώρευε για καιρό κάτω από τα 6 ευρώ. Στα 8,62 ευρώ με άνοδο 3,36% και όγκο 170 χιλ. τεμάχια. Νομίζουμε πως πλήρωσε το στόχο που είχε τεθεί.

ΕΥΔΑΠ: Εξαιρετική και δίνει καλές ευκαιρίες σε όσους περίμεναν και είχαν τοποθετηθεί κοντά στα 5 ευρώ να πάρουν κέρδη και να τα βάλουν παντελόνι. Τελικά καλύτερα που την έβγαλαν από τον FTSE 25. Στα 7,26 ευρώ με άνοδο 2,26% και όγκο 86 χιλ. τεμάχια.

VIOHALCO: Υψηλά 4,5 ετών και εδώ. Στα 4,2150 ευρώ με άνοδο 3,44% όγκο 155 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 1,09 δισ. ευρώ. Τελικά μόνο οι τράπεζες θα μείνουν με υψηλά μερικών μηνών.

ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΣ: Και χαμηλό δανεισμό έχει και καλή ακίνητη περιουσία και το παλεύει να γυρίσει τον ισολογισμό. Μέσα στη χρονιά είχε τιμές και κάτω από τα 0,50 ευρώ. Σημαντική άνοδος σήμερα με καλό για τα δεδομένα του όγκο.

Στα 0,89 ευρώ με άνοδο 15,58% και όγκο 29 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 7,4 εκατ. ευρώ σημαντικά χαμηλότερη από την καθαρή θέση.

MEVACO: Σχεδόν αμέτοχη στο ράλι του ΧΑ με μικρή άνοδο από την αρχή του έτους, αλλά με καλό ισολογισμό. Μπόρεσε το 2018 να μειώσει τις ζημιές, έχει ελάχιστο καθαρό δανεισμό και υψηλότερη και μάλιστα σημαντικά καθαρή θέση έναντι της αποτίμησης. Σήμερα έδειξε ότι αφυπνίζεται. Στο +15,18% και στα 1,29 ευρώ με όγκο 8 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 13,5 εκατ. ευρώ.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Split και μέρισμα 0,15 ευρώ ανά μετοχή ενέκρινε η γενική συνέλευση.

ΑΒΑΞ: Έχουν βάλει ήδη 16 εκατ. ευρώ από τα 20 εκατ. ευρώ της αύξησης που θα γίνει στην εισηγμένη. Περιμένει πολλά έσοδα από παραχωρήσεις μέσω μερισμάτων και από έργα στο εξωτερικό.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Υψηλά 8 ετών και κάτι για τη μετοχή. Απεγκλωβίζεται και εδώ ο επενδυτής που είχε αγοράσει στο μεσοδιάστημα. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως η μετοχή παραμένει φθηνή, αλλά δεν χρειάζεται κυνήγι. Με όγκο 151 χιλ. τεμάχια έκλεισε στο +12,47% και στα 1,01 ευρώ.

MODA BAGNO: Δεν μπορεί αυτή η μετοχή να είναι στο -40% από την αρχή του έτους και να ενισχύονται μετοχές εταιρειών με αρνητική καθαρή θέση. Πρόσφατα γράψαμε θέμα για τη συγκεκριμένη και είδαμε πως είναι υποτιμημένη. Τα θεμελιώδη αν δεν κρύβεται κάτι πολύ καλά μέσα στις σελίδες είναι υποστηρικτικά.

Θεωρούμε πως είναι ανάλογη περίπτωση με τη Λανακάμ. Η διοίκηση το παλεύει και έχει σημαντικά ακίνητα που παρέχουν ασφάλεια για τα δάνεια. Μαζεύτηκε η προσφορά που υπήρχε εδώ και βδομάδες για να μην πούμε χρόνια και περιμένουμε να δούμε αύριο την πορεία της.

Λογικά αν δεν βγουν κομμάτια και κάποιος έχει δει το discount και έχει δύναμη μπορεί σε πρώτη φάση να μηδενίσει τις απώλειες. Δε χρειάζεται κυνήγι και προσοχή γιατί ο όγκος συναλλαγών σε αυτές τις μετοχές μπορεί να μειωθεί απότομα.

ΜΟΝΤΑ: Με όγκο 73 χιλ. τεμάχια και αγοραστές στο κλείσιμο βρέθηκε στο +9,46% και στα 0,3240 ευρώ. Δεύτερη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση και οι πρώτες μετά από 2 χρόνια. Απώλειες τώρα από την αρχή του έτους 34%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης