Μεξικό: Αμετάβλητο διατηρεί το βασικό επιτόκιο η κεντρική τράπεζα, στο 8,25%

Μεξικό: Αμετάβλητο διατηρεί το βασικό επιτόκιο η κεντρική τράπεζα, στο 8,25%
Στο 8,25% παρέμεινε το βασικό επιτόκιο στο Μεξικό
Στο 8,25% αποφάσισε να διατηρήσει εκ νέου το βασικό επιτόκιο (overnight) η κεντρική τράπεζα του Μεξικού, έπειτα από αύξηση 25 μονάδων βάσης τον περασμένο Δεκέμβριο.
Στον απόηχο της απόφασης, στις 22:00, η ισοτιμία πέσο και δολαρίου ΗΠΑ δεν παρουσιάζει ιδιαίτερες διακυμάνσεις, καθώς παραμένει γύρω από 19,14.
Πρόσφατα, ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings υποβάθμισε το αξιόχρεο του μεξικανικού δημοσίου, ενώ η Moody's υποβάθμισε το outlook του αξιόχρεου του Μεξικού από «σταθερή» σε «αρνητική», εξελίξεις που αναμφίβολα συνδέονται με την πολιτική του προέδρου D. Trump για το ζήτημα της μετανάστευσης, καθώς ο Ρεπουμπλικάνος απειλεί να επιβάλλει δασμούς σε όλα τα εισαγόμενα μεξικανικά προϊόντα εάν δεν αναχαιτιστούν οι ροές αιτούντων άσυλο και οικονομικών μεταναστών από την κεντρική Αμερική που φθάνουν στα σύνορα των δύο χωρών.
H Fitch υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα του μεξικανικού δημοσίου στη βαθμίδα BBB, όχι πολύ πάνω από το επίπεδο που οι οίκοι αξιολόγησης αποκαλούν «σκουπίδια».
Επικαλέστηκε κυρίως την επιδείνωση της κατάστασης της μεξικανικής δημόσιας επιχείρησης πετρελαίου Pemex και τις «εξωτερικές απειλές» που οφείλονται «στις εμπορικές εντάσεις».
H Moody's, από την πλευρά της, που τοποθετεί το αξιόχρεο του μεξικανικού επιπέδου σε υψηλότερο επίπεδο, στη βαθμίδα A3, υποβάθμισε σε «αρνητική» από «σταθερή» την προοπτική του, κίνηση που αφήνει να εννοηθεί ότι μπορεί να το υποβαθμίσει προσεχώς.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS