Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Αύξηση 0,4% στις καταναλωτικές δαπάνες τον Μάιο 2019 - Υποτονικός ο πληθωρισμός

ΗΠΑ: Αύξηση 0,4% στις καταναλωτικές δαπάνες τον Μάιο 2019 - Υποτονικός ο πληθωρισμός
Οι καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 0,4% τον Μάιο
Μέτρια αύξηση κατέγραψαν τον Μάιο του 2019 οι καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ, ενώ οι πληθωριστικές πιέσεις παραμένουν υποτονικές, σε μια ένδειξη επιβράδυνσης της αμερικανικής οικονομίας, που θα μπορούσε να εντείνει τις πιέσεις στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) για μια μείωση των επιτοκίων τον Ιούλιο.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε σήμερα (28/6/2019) το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ, οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 0,4% τον Μάιο, καθώς τα νοικοκυριά αύξησαν τις αγορές οχημάτων και ξόδεψαν περισσότερα σε εστιατόρια και ξενοδοχεία.
Τα στοιχεία του Απριλίου αναθεωρήθηκαν ανοδικά, δείχνοντας μια αύξηση των δαπανών κατά 0,6%, αντί της αύξησης 0,3% που είχε ανακοινωθεί αρχικά.
Από την πλευρά τους, οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει μια αύξηση των δαπανών κατά 0,4% για τον Μάιο.
Παράλληλα, ο δείκτης τιμών καταναλωτικής δαπάνης (PCE) αυξήθηκε κατά 0,2% τον Μάιο, έναντι αύξησης 0,3% του Απριλίου, ενώ στους δώδεκα μήνες έως τον Μάιο κατέγραψε αύξηση 1,5%, από 1,6% τον προηγούμενο μήνα.
Την ίδια ώρα, ο δομικός PCE, που εξαιρεί τις ευμετάβλητες τιμές των τροφίμων και της ενέργειας και που παρακολουθεί στενά η Fed, σημείωσε αύξηση 0,2% τον Μάιο, όσο και τον Απρίλιο, ενώ σε ετήσια βάση ενισχύθηκε κατά 1,6%, όσο και τον προηγούμενο μήνα.
Επιπλέον, τα σημερινά στοιχεία έδειξαν πως το προσωπικό εισόδημα σημείωσε αύξηση 0,5% τον Μάιο, όσο και τον Απρίλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης