Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Ήταν όλοι εκεί, με πρώτο τον Μίκη: «Είσαι Έλληνας! Αυτό που ήσουν κάποτε, θα γίνεις ξανά»

tags :
Ήταν όλοι εκεί, με πρώτο τον Μίκη: «Είσαι Έλληνας! Αυτό που ήσουν κάποτε, θα γίνεις ξανά»
Η INTERAMERICAN θα είναι χορηγός και στη συναυλία των 94ων γενεθλίων του Μίκη Θεοδωράκη, στις 29 Ιουλίου στο Βραχάτι
Στην ιστορία των σημαντικότερων μουσικών γεγονότων θα καταγραφεί η βραδιά της Δευτέρας 24 Ιουνίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο, που ένωσε τους Έλληνες στην επιταγή να κτιστεί ένα όραμα για το μέλλον του τόπου πάνω στην κληρονομιά του Ελληνισμού, όραμα που συμπυκνώθηκε στον στίχο-μήνυμα «Είσαι Έλληνας! Αυτό που ήσουν κάποτε, θα γίνεις ξανά».
Χιλιάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας βίωσαν την εξαιρετική εμπειρία αυτού του ιδιαίτερα συμβολικού αφιερώματος στον Μίκη Θεοδωράκη. Ο ίδιος ο Μίκης, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο εκ δεξιών του και πλήθος φίλων και συνοδοιπόρων ολόγυρα που ανταποκρίθηκαν στη βαθύτερη σημασία αυτής της μουσικής αντάμωσης, ήταν εκεί βαθύτατα συγκινημένος, ως αποδέκτης της μεγάλης αγάπης και ευγνωμοσύνης του κοινού, που κατέκλυσε το Καλλιμάρμαρο. Ανάμεσά τους και πολλοί εργαζόμενοι, συνεργάτες και φίλοι της INTERAMERICAN, που ήταν χορηγός σε μια ακόμη σημαντική εκδήλωση για το έργο του σπουδαίου συνθέτη.
Η παρέλαση τόσων σημαντικών καλλιτεχνών στη σκηνή ήταν ο ελάχιστος φόρος τιμής στην οικουμενική ακτινοβολία της πιο εμβληματικής προσωπικότητας της σύγχρονης Ελλάδας. Την εκδήλωση άνοιξαν, δίνοντας τον πνευματικό τόνο της, ο Κώστας Γεωργουσόπουλος  που ταύτισε τον Μίκη Θεοδωράκη με τη «συνείδηση του Γένους», αλλά και Μίμης Ανδρουλάκης με τον ποιητικό τρόπο απόδοσης του πορτρέτου του Μίκη. Ακολούθησαν τα αθάνατα τραγούδια, με τους μεγάλους ποιητές να μπαίνουν στην ψυχή του κόσμου από τις φωνές των πολλών σπουδαίων ερμηνευτών, από τους οποίους ο καθένας έχει τη δική του, προσωπική ιστορία σχέσης με τον Μίκη Θεοδωράκη. Ας μνημονευτούν ενδεικτικά, η μεγάλης νοηματικής πυκνότητας και υψηλής συναισθηματικής φόρτισης συγκλονιστική απόδοση «Στον Άγνωστο Ποιητή» από τον Γιώργο Νταλάρα, από το έργο «Αρκαδία VI» και η έξοχη ερμηνεία της εκλεκτής φίλης του Μίκη, Arja Saijonmaa στον «Χάρη», από το έργο «Αρκαδία VIII» σε ποίηση Μανώλη Αναγνωστάκη.
Η INTERAMERICAN διέθεσε δωρεάν πολλά εισιτήρια -πέραν της χορηγίας- συμμετέχοντας έτσι στον «παλμό» αυτής της μοναδικής βραδιάς. Υποστηρίζοντας σταθερά, από το 2007, την προσπάθεια της Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης» για να γίνεται γνωστό το μουσικό έργο του κορυφαίου συνθέτη και στις νεώτερες γενιές, η Εταιρεία συνέδεσε φέτος την 50ή επέτειο από την ίδρυσή της με τη μουσική διαδρομή του Μίκη και την ανεκτίμητη αξία του έργου του για τον σύγχρονο Ελληνικό Πολιτισμό. Η INTERAMERICAN θα είναι χορηγός και στη συναυλία των 94ων γενεθλίων του Μίκη Θεοδωράκη, στις 29 Ιουλίου στο Βραχάτι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης