Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συγκρούσεις ακτιβιστών υπέρ του κλίματος και αστυνομίας στη Γαλλία

Συγκρούσεις ακτιβιστών υπέρ του κλίματος και αστυνομίας στη Γαλλία
Γαλλία: Ακτιβιστές υπέρ του κλίματος συγκρούστηκαν με την αστυνομία 
Γάλλοι αστυνομικοί προχώρησαν σε χρήση σπρέι πιπεριού και των ασπίδων τους για να απωθήσουν δεκάδες ακτιβιστές υπέρ του κλίματος που είχαν αποκλείσει μια γέφυρα στο ποταμό Σηκουάνα στο Παρίσι, σήμερα, την ώρα που η γαλλική πρωτεύουσα «βράζει» από τον καύσωνα με τον υδράργυρο να έχει ξεπεράσει τους 45 βαθμούς Κελσίου, ένα φαινόμενο που πολλοί αποδίδουν στην υπερθέρμανση του πλανήτη.
Οι διαδηλωτές της οργάνωσης Extinction Rebellion, ενός κινήματος πολιτικής ανυπακοής που γεννήθηκε στη Βρετανία, εμπόδισαν την κυκλοφορία στη γέφυρα Πον ντε Σιλί, στην καρδιά του Παρισιού.
«Προσπαθούμε να κάνουμε τους πολίτες να συνειδητοποιήσουν ότι τα οικολογικά προβλήματα αποτελούν σύμπτωμα του συστήματος» εξήγησε η Σοφιά Καρπενκό, μια Γαλλίδα νευροεπιστήμονας και εκπρόσωπος τύπου της Extinction Rebellion.
Αστυνομικός που βρισκόταν στο σημείο υπολόγισε ότι περίπου 90 διαδηλωτές συμμετείχαν στην κινητοποίηση, την ώρα που οι διοργανωτές μιλούν για 200 διαδηλωτές.
Δύο άνθρωποι προσήχθησαν κι αφέθηκαν κατόπιν ελεύθεροι, ενώ δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς.
Η Extinction Rebellion έχει πραγματοποιήσει σειρά κινητοποιήσεων στο Λονδίνο, μεταξύ άλλων κλείνοντας δρόμους και εμποδίζοντας σιδηροδρομικές συγκοινωνίες στο πλαίσιο των προσπαθειών της να ευαισθητοποιήσει για το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης