Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αναθεώρηση στοιχείων στη Γαλλία: Στο 2,1% το δημοσιονομικό έλλειμμα το 2020

Αναθεώρηση στοιχείων στη Γαλλία: Στο 2,1% το δημοσιονομικό έλλειμμα το 2020
Ο Emmanuel Macron ανακοίνωσε στα τέλη Απριλίου σχέδιο για μείωση του φόρου εισοδήματος κατά 5 δισ. ευρώ στο πλαίσιο μέτρων με σκοπό την εκτόνωση των κοινωνικών αντιδράσεων

Η Γαλλία αναμένει πως το δημοσιονομικό της  έλλειμμα θα φθάσει στο 2,1% το 2020, σε σχέση με την αρχική πρόβλεψη για 2% πριν από τις φορολογικές περικοπές που υποσχέθηκε ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron ως απάντηση στο κίνημα διαμαρτυρίας «κίτρινα γιλέκα».
Ο Emmanuel Macron ανακοίνωσε στα τέλη Απριλίου σχέδιο για μείωση του φόρου εισοδήματος κατά 5 δισ. ευρώ στο πλαίσιο μέτρων με σκοπό την εκτόνωση των αντιδράσεων.
Ο υπουργός Προϋπολογισμού Gerard Darmanin δήλωσε ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να επιδιώκει έλλειμμα περίπου 2% το επόμενο έτος ενώ υπάρχει η δυνατότητα για αντιστάθμιση των επερχόμενων φορολογικών περικοπών.
Ωστόσο η αρχή δημοσιονομικού ελέγχου της Γαλλίας, υποστηρίζει πως η κυβέρνηση  κινδυνεύει να χάσει τους δημοσιονομικούς της στόχους, εκτός και εάν προχωρήσει σε περικοπές δαπανών.
Οι επικαιροποιημένες προβλέψεις για τα δημόσια οικονομικά, οι οποίες δημοσιεύθηκαν σε κυβερνητικό ιστότοπο, αυξάνουν επίσης ελαφρώς τις προβλέψεις για το έλλειμμα για το 2021, σε 1,7% από 1,6% και το 2022 στο 1,3% από 1,2%.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης