Πολιτική

Αχτσιόγλου: Στις 7 Ιουλίου ή θα κάνουμε το επόμενο βήμα μπροστά ή θα γυρίσουμε στην εποχή της χρεοκοπίας

Αχτσιόγλου: Στις 7 Ιουλίου ή θα κάνουμε το επόμενο βήμα μπροστά ή θα γυρίσουμε στην εποχή της χρεοκοπίας
Η υπουργός επισήμανε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, δίνει την μάχη της αλήθειας για την κατάσταση της χώρας
Η επιλογή της 7ης Ιουλίου είναι σημαντική, γιατί καθορίζει αν θα κάνουμε το επόμενο βήμα μπροστά, σε αυτή τη νέα συνθήκη αυτοπεποίθησης και ασφάλειας για τη χώρα, ή θα γυρίσουμε πίσω, στην εποχή της ανασφάλειας, της λιτότητας , της χρεοκοπίας για τους πολλούς», υπογράμμισε απόψε από τα Ιωάννινα η υπουργός Εργασίας, υποψήφια βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας σε ανοικτή πολιτική εκδήλωση.
Η υπουργός επισήμανε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, δίνει την μάχη της αλήθειας για την κατάσταση της χώρας, με στοιχεία γιατί, όπως είπε, «όταν οι πολίτες έχουν τα δεδομένα μπροστά τους είναι πολύ πιο ικανοί από οποιονδήποτε πολιτικό να λάβουν εκείνες τις αποφάσεις, που δικαιώνουν τους κόπους τους και τις προσδοκίες τους».
Η κ. Αχτσι;oγλου, παρουσίασε συγκεκριμένα στοιχεία για τους κοινωνικούς δείκτες, τις επενδύσεις, την μεσαία τάξη την τελευταία 5ετια, ενώ σημείωσε:
«Ξέρουμε ότι έπρεπε να έχουν γίνει περισσότερα και πιο γρήγορα. Γνωρίζουμε ότι έγιναν λάθη και υπήρξαν αδυναμίες .
Για παράδειγμα, στο να προχωρήσουμε σε αλλαγές του κράτους και της δημόσιας διοίκησης για την καθημερινότητα του πολίτη.
Αλλά, σε κανένα δικό μας λάθος δεν θα βρείτε από πίσω μεγάλα συμφέροντα, σε κανένα δικό μας λάθος δεν θα βρείτε την διασπάθιση δημοσίου χρήματος, γιατί εμείς δεν ξεχνάμε από που ερχόμαστε και ποιους εκπροσωπούμε».
Η υπουργός, σχολιάζοντας την προγραμματική επιλογή της ΝΔ, για το ζήτημα της φορολογίας η οποία, όπως είπε, «προσπαθεί να μας πείσει ότι το δυνατό της χαρτί, είναι η μείωση των φόρων», ανέφερε:
«Θα μπορούσαμε να πούμε διάφορες κριτικές για αυτή την άποψη. Αλλά σήμερα αρκεί να ακούσουμε λίγο πιο προσεκτικά, τον κ. Μητσοτάκη.
Γιατί αυτό που μας είπε, είναι ότι δεν θα γίνει καμία φοροελάφρυνση το 2019, το 2020, μόνο ο ΦΠΑ στην εστίαση ,που όμως η κυβέρνηση τον έχει ήδη μειώσει από φέτος και οι υπόλοιπες αλλαγές, θα γίνουν αφού έχουν προηγηθεί μια σειρά από μεταρρυθμίσεις, μετά από διαπραγμάτευση με τους θεσμούς και υπό την προϋπόθεση ότι θα συμφωνήσουν.
Ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης, ακυρώνει το φορολογικό πρόγραμμα της ΝΔ και μας λέει, ότι πρώτα θα κάνει μεταρρυθμίσεις και διαπραγμάτευση και μετά βλέπουμε.
\Τι μεταρρυθμίσεις βέβαια, δεν μας λέει, αλλά ας σταθούμε στην διαπραγμάτευση.
Διαπραγμάτευση γιατί; Για να μειωθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα.
Αυτά που δηλαδή, η κυβέρνηση παρέλαβε στο 4,5% από την ΝΔ, το μείωσε στο 3,5% και σήμερα, τα έχουμε μειώσει στο 2,5%.
Η αλήθεια είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συμπεριφέρεται σαν η χώρα να είναι ακόμα, μέσα σε μνημόνιο.
Δεν χρειάζεται καμία διαπραγμάτευση, για να έχει η χώρα δική της φορολογική πολιτική.
Την αξιοπιστία και την αυτονομία μας την έχουμε κερδίσει και δεν θα επιτρέψουμε, να επιστρέψουμε εθελοντικά στο κελί της "επιτήρησης".
Αλλά ξέρετε υπάρχει και το ζήτημα της αξιοπιστίας εδώ».
Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ , όπως υπογράμμισε η κ. Έφη Αχτσιόγλου είναι στοχευμένες μειώσεις, μαζί με κοινωνικό κράτος και μεταξύ άλλων επισήμανε:
«Όχι φοροαπαλλαγές για τους ισχυρούς και λιτότητα για την κοινωνία.
Αλλά ένα στοχευμένο και εξειδικευμένο πρόγραμμα, που επιφυλάσσει μεγαλύτερες ελαφρύνσεις για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα και μικρότερες ελαφρύνσεις, για τα υψηλότερα εισοδήματα.
Ένα πρόγραμμα φοροελαφύνσεων, που έχει στόχευση και δεν εξαντλεί τα δημόσια ταμεία για στις φοροελαφρύνσεις των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων, ώστε μετά να μην μπορείς να ασκήσεις καμία κοινωνική πολιτική για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, για δωρεάν βρεφονηπιακούς σταθμούς, για καλύτερη δημόσια Υγεία και Παιδεία.
Ένα πρόγραμμα εξειδικευμένο, που αμέσως μετά την έξοδο από το μνημόνιο, έχει αρχίσει να εφαρμόζεται».
Ένας από τους βασικούς άξονες του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, είπε η υπουργός, είναι η δημιουργία 500.000 νέων θέσεων εργασίας με την ταυτόχρονη βελτίωση της σημερινής θέσης των εργαζομένων και παρέθεσε τα δεδομένα:
«Την τριετία 2015-2018, βρήκαν δουλειά 400.000 περισσότεροι εργαζόμενοι, εργαζόμενες, με το 70% των θέσεων εργασίας, αυτή την στιγμή, να είναι πλήρους απασχόλησης.
Μέσα στο πρώτο πεντάμηνο του 2019, έχει καταγραφεί επίδοση-ρεκόρ, αφού το ισοζύγιο προσλήψεων - αποχωρήσεων είναι θετικό κατά 265.000.
Με βάση αυτά τα δεδομένα και όχι στον αέρα, ο ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί βάσιμα να θέτει, ως στόχο, ότι στο τέλος της επόμενης τετραετίας θα μπορούμε να έχουμε καλύψει το χαμένο έδαφος της κρίσης, δηλαδή τις 1.000.000 θέσεις εργασίας που χάσαμε.
Αναφερόμενη στα ζητήματα της εργασίας η υπουργός επισήμανε ότι δεν υπάρχουν ποιοτικές θέσεις εργασίας χωρίς ένσημα, χωρίς ωράριο, χωρίς κανόνες, δηλαδή και δικαιώματα ενώ συνέχισε:
«Η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, που είχε καταργήσει και επιθυμεί να ξανακαταργήσει η ΝΔ, και η αποφασιστική αντιμετώπιση της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας, δείχνουν την δική μας λογική για την ανάπτυξη. Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και το χτύπημα της αδήλωτης εργασίας, αποτελούν εξάλλου τους πυλώνες για ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα».
Για τα εθνικά θέματα, έκανε λόγο για ψύχραιμη απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα . Ειδικότερα τόνισε:
«Είδαμε τις τελευταίες εβδομάδες για μια ακόμα φορά την προσπάθεια της κυβέρνησης της Τουρκίας να πυροδοτήσει την ένταση στην περιοχή μας.
Μια περιοχή που έχει πληρώσει εξαιρετικά ακριβά τις συνέπειες των εθνικιστικών παροξυσμών. Και είδαμε την ίδια στιγμή, την αποφασιστική και ψύχραιμη απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης.
Μια απάντηση που συσχέτιζε τις ελληνικές θέσεις με το διεθνές δίκαιο και εν τέλει έθετε το ζήτημα στις πραγματικές του διαστάσεις: ως ένα ζήτημα που αφορά την ασφάλεια της Ευρώπης στο σύνολό της.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης