Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σημαντικά κέρδη για το πετρέλαιο λόγω ΟΠΕΚ και Ρωσίας - Στο +0,60% και τα 65,13 δολ. το Brent

Σημαντικά κέρδη για το πετρέλαιο λόγω ΟΠΕΚ και Ρωσίας - Στο +0,60% και τα 65,13 δολ. το Brent
Το αμερικανικό αργό είχε άνοδο της τάξης του 1,20%
(upd) Σημαντική άνοδο εμφάνισε σήμερα σήμερα Δευτέρα (1/7) το πετρέλαιο, δεχόμενο ώθηση από την απόφαση του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας για διατήρηση αμετάβλητης της ημερήσιας παραγωγής τους για τουλάχιστον ακόμη εννέα μήνες.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Σεπτεμβρίου 2019 για το Brent είχε άνοδο της τάξης του 0,6% στα 65,13 δολ. ανά βαρέλι, ενώ ενδοσυνεδριακά έφθασε να ενισχύεται άνω του 2,5%, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Αυγούστου 2019 για το αμερικανικό αργό ενισχύθηκε κατά 1,2% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 59,17 δολ. ανά βαρέλι, ενώ ενδοσυνεδριακά έφθασε στα 60 δολάρια, δηλαδή την υψηλότερη τιμή των τελευταίων πέντε εβδομάδων.

Οι χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία του ΟΠΕΚ έχουν συναντήσεις σήμερα και αύριο (2/7) στη Βιέννη, προκειμένου να συζητήσουν το ενδεχόμενο επέκτασης των περικοπών, προκειμένου να αντισταθμίσουν την αυξημένη παραγωγή στις ΗΠΑ, καθώς και τη μείωση της παγκόσμιας ζήτησης.
Χθες (30/6) ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin δήλωσε ότι συμφώνησε με τη Σαουδική Αραβία να υπάρξει επέκταση της συμφωνίας κατά έξι με εννέα μήνες, ενώ ο Σαουδάρβας υπουργός Ενέργειας, Khalid al-Falih, τόνισε ότι δε θα χρειαστεί περαιτέρω εμβάθυνση των περικοπών που βρίσκονται ήδη σε ισχύ.

«Ενώ αυτή η απόφαση πρέπει να επικυρωθεί από τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας των ΟΠΕΚ+, φαίνεται ότι είναι ένα τετελεσμένο γεγονός», αναφέρουν σε σημείωμά τους οι αναλυτές της τράπεζας ANZ.
Σημειώνεται ότι τους τελευταίους μήνες το πετρέλαιο βρέθηκε υπό νέες πιέσεις, καθώς η παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ σκαρφάλωσε σε νέα επίπεδα ρεκόρ, και συγκεκριμένα στα 12,16 εκατ. βαρέλια ημερησίως για τον Απρίλιο του 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης