Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Το ΣτΕ αποφάσισε η Εθνική τράπεζα να καταβάλει τα 36 εκατ. ευρώ για το ΛΕΠΕΤΕ το 2018

tags :
Το ΣτΕ αποφάσισε η Εθνική τράπεζα να καταβάλει τα 36 εκατ. ευρώ για το ΛΕΠΕΤΕ το 2018
Σε μέλλοντα χρόνο θα πρέπει όλο αυτό το στρεβλωμένο καθεστώς με το ΛΕΠΕΤΕ να αλλάξει ριζικά
Δικαστική απόφαση η οποία κοινοποιήθηκε σήμερα 1η Ιουλίου του 2019, υποχρεώνει την Εθνική Τράπεζα να καταβάλει 36 εκατ. που αφορούν την υποχρέωση της τράπεζας προς το ΛΕΠΕΤΕ (Λογαριασμός Επικούρησης Εθνικής Τράπεζας Ελλάδας).
Η απόφαση αυτή δεν αφορά τα ασφαλιστικά μέτρα κατά του νόμου Πετρόπουλου ο οποίος παραβιάζοντας τη συμφωνία με τη διοίκηση της Εθνικής προεκλογικώς κατάθεσε νόμο, ο οποίος και ψηφίστηκε, που υποχρεώνει την Εθνική να συμμετέχει ετησίως στη χρηματοδότηση του ΛΕΠΕΤΕ με 50-55 εκατ. ευρώ.
Πρόκειται για προσωρινή διάταξη της προέδρου του Α’ Τμήματος Διακοπών του ΣτΕ, που δεν προδικάζει την ουσία της υπόθεσης, η οποία θα κριθεί σε μεταγενέστερο χρόνο.
Σύμφωνα, μάλιστα, με ασφαλείς πληροφορίες, πιθανολογήθηκε, μόνο, σήμερα ότι η Εθνική δεν θα υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη με την καταβολή 36 εκατ. ευρώ.
Να σημειωθεί ότι τα διαδραματιζόμενα με το ΛΕΠΕΤΕ είναι επιεικώς απαράδεκτα καθώς, αν και οι συνταξιούχοι έχουν κάποια δίκαια, ωστόσο οι θέσεις της Εθνικής Τράπεζας είναι περισσότερο δίκαιες οπότε σε μέλλοντα χρόνο θα πρέπει όλο αυτό το στρεβλωμένο καθεστώς με το ΛΕΠΕΤΕ να αλλάξει ριζικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης