Τελευταία Νέα
Οικονομία

Στην ατζέντα του Eurogroup (8/7) η Ελλάδα - Μήνυμα Βρυξελλών στη νέα κυβέρνηση

Στην ατζέντα του Eurogroup (8/7) η Ελλάδα - Μήνυμα Βρυξελλών στη νέα κυβέρνηση
Αν και το Eurogroup θα πραγματοποιηθεί μία ημέρα μετά τις εκλογές στόχος των Ευρωπαίων είναι να στείλουν σαφές μήνυμα προς την νέα κυβέρνηση
Αποφασισμένοι να μην αφήσουν την ελληνική κυβέρνηση να "πάρει ανάσα" είναι οι Ευρωπαίοι οι οποίοι αφενός θέλουν να στείλουν το μήνυμα ότι αφενός δεν θα πρέπει να χαθεί καθόλου χρόνου και αφετέρου φαίνεται πως θέλουν να θέσουν... όρια στην οικονομική πολιτική.
Έτσι αν και η επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση για το Eurogroup είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί μόλις ημέρα μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου (δηλ. τη Δευτέρα 8 Ιουλίου), η Ελλάδα -σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων- θα περιλαμβάνεται στην ατζέντα της συνεδρίασης.
Συγκεκριμένα επί τάπητος θα τεθεί η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας σε συνέχεια της τρίτης έκθεσης ενισχυμένης εποπτείας.
Αυτό σημαίνει ότι αν και την επόμενη κυβέρνηση δεν θα έχει προλάβει να συγκροτηθεί έως την επόμενη Δευτέρα με αποτέλεσμα η ελληνική πλευρά να μην έχει επίσημο εκπρόσωπο, οι υπουργοί Οικονομικών αποφασίστηκε να συζητήσει το εν λόγω ζήτημα προκειμένου να στείλει το "σωστό μήνυμα" σε όποια κυβέρνηση προκύψει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης