Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Η κατάσταση των επιχειρήσεων δεν «δείχνει» ύφεση για τις ΗΠΑ

Fitch: Η κατάσταση των επιχειρήσεων δεν «δείχνει» ύφεση για τις ΗΠΑ
Έκθεση της Fitch Ratings για τις αμερικανικές επιχειρήσεις και την πιθανότητα ύφεσης 
Σε μία περίοδο που πολλοί εκ των αναλυτών επικαλούνται μεταξύ άλλων την αντιστροφή της καμπύλης αποδόσεων ομολόγων, το χρέος και το δημοσιονομικό έλλειμμα, η Fitch Ratings αναφέρει πως η ύφεση που βίωσε ανά περιόδους η αμερικανική οικονομία είχε «προβλεφθεί» από το ισοζύγιο -καταθέσεις μείον επενδύσεις- των επιχειρήσεων.
Ειδικότερα, ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης σημειώνει πως η διάρκεια της τρέχουσας μεγέθυνσης του ΑΕΠ των ΗΠΑ έχει προκαλέσει σχόλια στην αγορά σχετικά με τον αυξανόμενο κίνδυνο μιας επικείμενης ύφεσης.
«Σε αυτό το πλαίσιο, είναι χρήσιμο να εξετάσουμε τις ευρύτερες οικονομικές συνθήκες που συνήθως εμφανίστηκαν κατά την πορεία προς τα ιστορικά επεισόδια ύφεσης και να τα συγκρίνουμε με αυτά που υπάρχουν σήμερα.
Τα οικονομικά ισοζύγια του ιδιωτικού τομέα είναι ενδεικτικά.
Το διάγραμμα δείχνει ότι της ύφεσης στα τέλη της δεκαετίας του 1960, στις αρχές της δεκαετίας του 1980 και το 2001, προηγήθηκε μία σημαντική επιδείνωση στο ισοζύγιο των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων. (…)
Επιπλέον, το συνολικό χρέος του εταιρικού τομέα έχει αυξηθεί από 72% του ΑΕΠ σε 75% κατά τη διάρκεια της τελευταίας οικονομικής επέκτασης, αντανακλώντας εν μέρει τις αποφάσεις των επιχειρήσεων να αυξήσουν τη χρηματοδότηση μέσω δανείων για την αποπληρωμή μερισμάτων και εξαγορών.
Ωστόσο, η ευρύτερη εικόνα δείχνει ότι ο ιδιωτικός τομέας σήμερα είναι πολύ λιγότερο οικονομικά ευάλωτος», σχολιάζεται.
Η Fitch Ratings «βλέπει» την αύξηση του αμερικανικού ΑΕΠ στο 2,4% το 2019 και στο 1,8% το 2020, επισημαίνεται.

Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης