Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Η εισηγμένη που τράβηξε την προσοχή της κυβέρνησης του Κουβέιτ από μία φωτογραφία

tags :
Η εισηγμένη που τράβηξε την προσοχή της κυβέρνησης του Κουβέιτ από μία φωτογραφία
Η σημαντική ακίνητη περιουσία που διαθέτει η εταιρεία και σε τι στάδιο βρίσκεται η αξιοποίησή της
Θα μπορούσε να θεωρηθεί μεγάλη επιτυχία και άλλωστε είναι, όταν μία μικρή κατασκευαστική εταιρεία βρίσκει ξαφνικά… στην πόρτα της τους εκπροσώπους της κυβέρνησης του Κουβέιτ εξαιτίας μίας φωτογραφίας που έχει ανεβάσει στην ιστοσελίδα της, αναφορικά με ένα έργο που έχει εκτελέσει.
Ο λόγος για την ΕΚΤΕΡ, τη μικρή εισηγμένη κατασκευαστική εταιρεία, η οποία τράβηξε την προσοχή της κυβέρνησης του Κουβέιτ επειδή έχει κατασκευάσει μια πρότυπη παγκοσμίως γέφυρα στην Κρήτη (150 μέτρων).
Η συζήτηση που έγινε με την εταιρεία αφορούσε το ενδεχόμενο ανέγερσης αντίστοιχης γέφυρας στην πρωτεύουσα του Κουβέιτ (4,5 χλμ.), έργο συνολικού προϋπολογισμού 40 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί σε τζίρο 2-3 ετών για την ΕΚΤΕΡ και παράλληλα στην περίπτωση που αναλάβει το έργο και το παραδώσει θα αποκτήσει ισχυρό όνομα σε μία τεράστια αγορά.
Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση του Κουβέιτ δεν έχει προσεγγίσει άλλες εταιρείες για το έργο, το οποίο είναι σύνθετο.
Η εταιρεία έχει ολοκληρώσει σχεδόν όλα τα σημαντικά έργα τα οποία έτρεχε (δημόσια και ιδιωτικά) και περιμένει το αποτέλεσμα από 2 έργα συν το έργο της γέφυρας στο Κουβέιτ.
Μέχρι 10/7 θα γνωρίζει εάν θα αναλάβει την δουλειά της Βιοχάλκο για την ανακαίνιση των μισθωμένων κτιρίων του Μουζάκη με προϋπολογισμό 20 εκατ. ευρώ και περιμένει το αποτέλεσμα της διαδικασίας για το έργο που αφορά στην κατασκευή εξομοιωτή της Aegean, ύψους 50 εκατ. ευρώ, στο οποίο συμμετέχουν 7 εταιρείες.  
Αναφορικά με την έκταση στην Πάρο, έχουν παρθεί οι εγκρίσεις από τον Δήμο  και μένει μόνο η έγκριση της αρχαιολογικής υπηρεσίας.
Στόχος της ΕΚΤΕΡ είναι μια ήπια δόμηση (12.000 τ.μ., αντί 40.000 τ.μ.), η οποία θα αποτελεί όμως σημείο αναφοράς για το νησί της Πάρου.
Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης δεν διευκρινίστηκε πως χρηματοδοτηθεί το έργο, ενώ σημειώνεται ότι η εταιρεία είχε ταμειακά διαθέσιμα μετά την αφαίρεση των δανείων στο τέλος του 2018 6 εκατ. ευρώ.  
Σημειώνεται πως έχει ακίνητο στο Μαρούσι έκτασης 1,77 στρεμμάτων, στο οποίο σχεδιάζεται η ανέγερση κατοικιών αλλά δεν έχει ξεκινήσει ακόμα το έργο.
Αναφορικά με το ακίνητο στη Θεσσαλονίκη (Κωλέτη 7, αποτιμώμενο 564 χιλ. ευρώ, οικόπεδο 443 τ.μ. και κτίριο 1343 τ.μ.) το οποίο κατέχει σε ποσοστό 50%, είναι δεσμευμένο από την Αττικής, λόγω χρεωκοπίας του ΕΝΤΕΧΝΟΥ και συζητιέται, είτε η από κοινού πώληση, είτε η αγορά του υπόλοιπου 50%.
Στη Ρουμανία ξεκίνησε η ανέγερση κατοικιών σε οικόπεδο 1,5 στρ. (1,5 εκατ. ευρώ προϋπολογισμός) και αναμένεται και η άδεια εντός του έτους και για δεύτερο ιδιόκτητο οικόπεδο.  

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης