Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Βουτιά» άνω του 4% για το πετρέλαιο - Δεν έπεισε την αγορά η απόφαση του ΟΠΕΚ για μείωση παραγωγής

«Βουτιά» άνω του 4% για το πετρέλαιο - Δεν έπεισε την αγορά η απόφαση του ΟΠΕΚ για μείωση παραγωγής
Το αμερικανικό αργό υποχώρησε 4,7%
Σε ελεύθερη πτώση βρέθηκε σήμερα (02/07/2019) ο μαύρος χρυσός, καθώς τελικά οι επενδυτές δεν φαίνεται να πείστηκαν από την απόφαση του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας να παρατείνουν για ακόμη εννέα μήνες τη μείωση της ημερήσιας παραγωγής τους.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Σεπτμεβρίου 2019 για το Brent υποχώρησε κατά 3,97% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 62,48 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Αυγούστου 2019 για το αμερικανικό αργό είχε απώλειες της τάξεως του 4,79% στα 56,26 δολ. ανά βαρέλι.

«Μετά από δυόμισι χρόνια περικοπών στην παραγωγή, οι επιδράσεις των περικοπών χάνουν τη δυναμική τους», σχολίασε ο επικεφαλής αναλυτής αγορών της OANDA, Edward Moya.
Παράλληλα, η ανακωχή ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα για τα εμπορικά ζητήματα στήριξε επίσης τις τιμές του πετρελαίου κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, αν και ο θετικός αντίκτυπος φάνηκε να υποχωρεί σήμερα.

Οι δύο χώρες ανακοίνωσαν ότι θα συνεχίσουν τις εμπορικές τους διαπραγματεύσεις, αναβάλοντας την επιβολή νέων δασμών, ενώ η Ουάσιγκτον αναμένεται να μετριάσει τους περιορισμούς σε βάρος της κινεζικής Huawei.
«Ο εμπορικός πόλεμος δεν είναι πιθανό να επιλυθεί σύντομα και ενώ οι κεντρικές τράπεζες παγκοσμίως αναμένεται να ανακοινώσουν νέα μέτρα τόνωσης τους επόμενους μήνες, η οικονομική δραστηριότητα συνεχίζει να μειώνεται», επεσήμανε ο κ. Moya.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης