Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βορίδης για Μακεδονικό: Ο Καραμανλής δεν είχε δεχθεί τίποτα – Όλα δόθηκαν από τον επαναστάτη Τσίπρα

Βορίδης για Μακεδονικό: Ο Καραμανλής δεν είχε δεχθεί τίποτα – Όλα δόθηκαν από τον επαναστάτη Τσίπρα
Η ενταξιακή πορεία της γειτονικής χώρας με τη βελτίωση των όρων της Συμφωνίας των Πρεσπών είπε ο κ.Βορίδης
Την θέση ότι ο Κώστας Καραμανλής δεν είχε δεχθεί τίποτα όσον αφορά την ονομασία των Σκοπίων διατύπωσε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Μ. Βορίδης αναφερόμενος στο σημερινό δημοσίευμα που δίνει στη δημοσιότητα έξι επιστολές του κ.Καραμανλή από το 2005, με τις οποίες φέρεται να αποδέχεται την ονομασία «Makedonija-Skopje», χωρίς erga omnes και χωρίς να ζητούνται αλλαγές στο Σύνταγμα της ΠΓΔΜ.
«Ο Καραμανλής δεν είχε δεχτεί τίποτα.
Μέχρι την υπογραφή δεν υπάρχει πολιτική βούληση
Και πού ξέρουν ότι δε λεγόντουσαν αυτά για να είμαστε εμείς τα καλά παιδιά ενώ δεν υπήρχε πρόθεση να υπογραφεί τίποτα;» διερωτήθηκε μιλώντας στο ραδιόφωνο του 24/7 ο κ.Βορίδης, υποστηρίζοντας ότι επί της πρωθυπουργίας του Καραμανλή τα Σκόπια δεν μπήκαν στο ΝΑΤΟ, δεν δόθηκε το όνομα και η εθνότητα ενώ μετά έκανε και εμπάργκο.
«Όλα δόθηκαν από τον επαναστάτη Τσίπρα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ μας έμπλεξε» υποστήριξε ο κ.Βορίδης, επαναλαμβάνοντας ότι η ΝΔ θα επιχειρήσει να συνδεθεί η ενταξιακή πορεία της γειτονικής χώρας με τη βελτίωση των όρων της Συμφωνίας των Πρεσπών, αν και παραδέχθηκε ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις από την Ευρώπη, καθώς όπως είπε, «η κυβέρνηση Τσίπρα έφερε την Ελλάδα σε δυσμενή διπλωματική θέση».
Ερωτηθείς για τη στάση του ΚΙΝΑΛ απέναντι στη ΝΔ και σε μια μελλοντική κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο κ.Βορίδης υποστήριξε ότι «τον μπερδεύει η ψήφος ανοχής» γιατί όπως είπε, θα γίνεται διαπραγμάτευση για κάθε νομοσχέδιο και αυτό θα βάλει τη χώρα σε περιπέτειες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης