Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Τι σηματοδοτεί η Lagarde στην ΕΚΤ – Έρχονται πιο δύσκολες μέρες για τις ελληνικές τράπεζες

tags :
Τι σηματοδοτεί η Lagarde στην ΕΚΤ – Έρχονται πιο δύσκολες μέρες για τις ελληνικές τράπεζες
Η Lagarde θα εστιάσει στους αδύναμους ισολογισμούς των ελληνικών τραπεζών
Η έκπληξη των διεργασιών για τους επικεφαλής στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης μεταξύ άλλων εστιάζεται και στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και στη C. Lagarde η οποία προτείνεται ως επικεφαλής.
Η Lagarde έως σήμερα γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κράτησε μια πολύ σκληρή στάση απέναντι στις ελληνικές τράπεζες, καθώς υπενθυμίζεται ότι το καλοκαίρι του 2017 είχε θέσει θέμα ακόμη και AQR, δηλαδή αξιολόγησης στοιχείων ενεργητικού στις ελληνικές τράπεζες.
Να σημειωθεί, δε, ότι η Lagarde επιμένει ότι το ελληνικό χρέος είναι μη βιώσιμο όπως προκύπτει και από τις εκθέσεις βιωσιμότητας (DSA) που εκδίδει σε τακτά χρονικά διαστήματα για την Ελλάδα.
Αν τελικώς η Lagarde αναλάβει επικεφαλής της ΕΚΤ δεν είναι βέβαιο ότι οι ελληνικές τράπεζες θα διάγουν περίοδο ευφορίας αντιθέτως μάλιστα ίσως έρχονται δύσκολες μέρες.
Η Lagarde έχοντας την κουλτούρα του ΔΝΤ θα επιδιώξει να εστιάσει στα προβλήματα των τραπεζών στο υπέρογκο απόθεμα των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων ύψους 80 δισ. ευρώ, στα αδύναμα ενσώματα ίδια κεφάλαια (Τangible Βook) ύψους 25 δισ. ευρώ καθώς και συνολικά στους αδύναμους ισολογισμούς τους.
Για τις ελληνικές τράπεζες είναι πιθανόν να έρχονται δύσκολες ημέρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης