Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Στο Άμπού Ντάμπι το μεγαλύτερο πάρκο ηλιακής ενέργειας

tags :
Στο Άμπού Ντάμπι το μεγαλύτερο πάρκο ηλιακής ενέργειας
Σε λειτουργία βρίσκεται το μεγαλύτερο στον κόσμο ηλιακό πάρκο, με παραγωγή 1,18 GW, το Noor Abu Dhabi
Σε λειτουργία βρίσκεται το μεγαλύτερο στον κόσμο ηλιακό πάρκο, με παραγωγή 1,18 GW, το Noor Abu Dhabi όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Αμπού Νταμπί.
Η εγκατάσταση μπορεί να παρέχει ηλεκτρική ενέργεια σε 90.000 άτομα, σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες, από 3.2 εκατομμύρια ηλιακούς συλλέκτες.
 


Ως αποτέλεσμα, θα αντισταθμίσει εκπομπές που ανέρχονται σε 1 εκατομμύριο μετρικούς τόνους, πράγμα που ισοδυναμεί με την απομάκρυνση 200.000 αυτοκινήτων από το δρόμο.
Το Αμπου Ντάμπι, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, «κάθεται» πάνω σε αποδεδειγμένα κοιτάσματα πετρελαίου που ξεπερνούν τα 90 δισεκατομμύρια βαρέλια, ενώ είναι πλούσιο και σε φυσικό αέριο. Την ίδια ώρα, σε ολόκληρη την περιοχή γίνονται προσπάθειες ενίσχυσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
 


Από το 2006 το Άμπου Ντάμπι έχει δείξει έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Σημαντικά έργα στα οποία έχει επενδύσει το Εμιράτο είναι το Shams 1 και το Noor Abu Dhabi.
Τα παραπάνω εντάσσονται στην «Energy Strategy 2050» των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων σύμφωνα με την οποία στόχος αποτελεί μέχρι το 2050 να έχει αυξηθεί το ποσοστό των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο ενεργειακό μείγμα της χώρας από το 25% του 2017 στο 50%, μειώνοντας συγχρόνως την χρήση άνθρακα κατά 70%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης